מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר טוב חבריםיוסי24/10/2008
היי בוקר טוב.. אני ממש מקווה שהתשובות שלכם יהיו חיוביות.. אז ככה ... אני בחור בן 25 שסובל מחרדות וחוסר מצב רוח מאז גיל 18 בעקבות משהו מפחיד שהיה לאחי- יש לי חברה כבר 9 חודשים אוהבת מאוד ועבודה נפלאה מאז השתמשתי בסרוקסט והייתה אף תקופה שבמשך שנתיים לא הייתה לי אף חרדה אבל היום בעקבות שאבי חלה החרדות חזרו לי, ואף התחלתי לחשוב על מצבו של אחי שהיה לו בעבר. (אחי היה מטופל בזיפרקסה והוא היה מדמיין וחושב שכאילו הוא רואה דברים וכו.. והיו לו עוד דברים שאני לא כ"כ זוכר או יודע. לילה אחד התחלתי לחשוב על מה שהיה לו וזה קצת הפחיד אותי שמא זה יהיה גם לי ובוקר אחריי זה התעוררתי עם חרדה שאני כאילו רואה או מדמיין דברים וזה ממש מלווה אותי כבר שבוע.. כל חלקיק אבק אני ישר בודק אם זה אבק או משהו שדימיינתי זה מגיע למצב שאני לפעמים בטוח שראיתי משהו עף באוויר למרות שאין שם דבר גם כשאני מנסה להתרכז במשהו אחר הראש שלי חושב או מראה כאילו היה משהו שהתעופף למרות שלא היה שם כלום. וזה ממש ממש מפחיד כל היום אני עסוק רק בזה אני פוחד שאני אתקע עם זה לכל החיים וזה יחמיר. ושמשהו איתי לא בסדר כי אני תמיד מדמיין את זה אני מטופל אצל פסיכיאטר מאז גיל 18 והוא המליץ לי לפני חודש להפסיק עם הסרוקסט בהדרגה כין אין לה יעילות. (אני לוקח לוריוואן אחד לכמה ימים ) אשמח לקבל ממכם חוות דעת האם זה באמת החרדה והפחד בגלל מה שהיה לאחי או שמצבי באמת לא טוב . **לפעמים כשאני עסוק אז המחשבות או הדימיונות האלו פוחתים ואף לא מופיעים אבל הם ממש כל היום הדימיונות הללו - וזה מצליח להפחיד אותי נורא אני בד"כ אדם מצחיק צוחק ואוהב ולא אחד שנשבר מהר .. אבל לפעמים זה גובר עליי בכל מקרה אשמח לחוות דעת ממכם סופש מהנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ליוסי
ד''ר אודי אורן24/10/2008ליוסי שלום,
סביר להניח שאם הייתה סובל ממה שהיה לאחיך, הפסיכיאטר היה מזהה את זה מזמן.
יותר סביר להניח שאתה סובל מחרדות שהתפתחו בעקבות היותך חשוף למצבו של אחיך. אתה נשמע כאדם בעל משאבים רבים שיוכל להתגבר על החרדות מהן אתה סובל.
טיפולים ממוקדים כמו EMDR או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי יכול בהחלט לעזור לך תוך פרק זמן קצר יחסית. אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה באחת מהשיטות האלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)