חרדות?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות?
    מיני
    25/10/2008

אני בת 45. בשנה האחרונה אני נתקלת בתופעות גופניות לא נעימות גלי חום, עייפות קשה,מועקה,כאבים פיזים ברגלים ובגב, יש לי מחזור סדיר פחות או יותר. הלכתי לרופאה לבקש בדיקות. היא בדקה אותי וגילתה שהכל תקין בבדיקות דם ושתן. היא טוענת שאלה סימנים לחרדות. אני בטיפול של פרחי באך כבר 8 שנים (מטפלת בעצמי ונהנית מהתוצאות). בשנה האחרונה התחלתי לקחת רמיפמין כי חשבתי שהסימנים מעידים על גיל המעבר. אני לא אדם פחדן אפילו ההיפך. ובחיים שלי לא חוויתי כמעט חרדות או ממש פחדים ממשהו. יכול להיות שאלה חרדות כמו שהיא טוענת? יכול להיות שחרדה היא כל כך מוסווית שמרגישים אותה בגוף יותר מאשר בנפש? אולי חרדות קיומיות? יש לי בעיות כלכליות שלפעמים מעיקות עלי. יכול להיות שהכוחוש ( העשב) מהרמיפמין גורם להרגשה הזו? מחפשת קצה חוט...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה למיני

ד''ר אודי אורן
    25/10/2008

למיני שלום,
    טוב עשית שהלכת ראשית כל לרופאה כדי לשלול בעיה פיזית. בהנחה שאת מרגישה שהבדיקות היו מספיקות, ושאין אפשרות שמדובר בתופעות גיל מעבר מוקדמות, אפשר ללכת עם ההנחה שמדובר בתופעות שקשורות ל"גוף-נפש". חרדה (גם קיומית), דכדוך, ארועים קשים, קשיים בין אישים ועוד בעיות יכולות להתבטא בסימפטומים פיזיים שמורגשים יותר מאשר בנפש.

אם תרגילי הרפיה ופעילות פיזית לא יעזרו לך (זאת ההמלצה הראשונה שלי), שיקלי לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג רפואי.

איני מבין בפרחי באך או עשבים כך שאיני יכול לייעץ בתחום זה.

בברכה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו