בעל עם חרדה חברתית

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• בעל עם חרדה חברתית
    ווניסה
    04/11/2008

אני בת 25 בעלי בן 40.עד כה היו לו 3 חברות שנפרדו ממנו. אנו נשואים שנה יש לציין שאני תמיד הולכת לבקר את משפחתו אחיותיו ונותנת להןם יחס חם למרות שהם לא מאוד דומים לי באופי. למרות זאת הוא נמנע מלבקר את משפחתי בקושי פעם בחצי שנה וגם אז לזמן קצר מאוד לשעה שעתיים לא יותר.(כשדיברתי איתו על כך הוא אמר שהוריי לא מכובדים וממש פגע בי) הוריי נותנים לו יחס יפה אין להם תלונות עליו ועוזרים לנו כספית. יש לציין שאימא שלו תמיד מדברת ככה אנחנו משפחה מכובדת ומשפחה זו וזו לאמכובדת ואלה לא משהו.....ואנחנו יפים נראים טוב מכובדים(למרות שהם נראים סביר לא יותר!!) כנ"ל בחגים למשל (יש לנו 2 חגים בשנה) אני והוא הולכים לבקר את משפחתו ואחרי זה שאנחנו צריכים לבקר את המשפחה שלי הוא ישר מתחיל להתלונן על כאבי בטן חזקים ובחילות(כואבת לו הבטן בדרכ אך הוא אף פעם לא נמנע מלבקר את משפחתו או חבריו) כנ"ל יש הרבה אנשים שהוא לא סובל כמו בעל בת דודה שלי בן דוד שלי בעל של דודה שלי וזה בגלל דברים פעוטים שקרו). לעומת זאת יש לו המון ביקורת כלפיי שאני לא מספיק חברותית יותר מדי בישנית והוא אומר לי שזה נראה מגעיל. האם בעלי סובל מחרדה חברתית? כנל אני לא נמצאת רוב ימי השבוע בבית והוא לא מתייחס אליי כשאני חוזרת הוא מאוד קר ולא נוגע אפפילו בציפורן וגם בזה הוא מאשים אותי למשל אומר שאני לא מטפחת עצמי או אני קונה דברים בחנות שלא צריך.....וגם כשאנימטפחת עצמי מתאפרת ומתבשמת ומתלבשת יפה לא מתייחס אומר לילה טוב והולך לישון.גם לא מוכן שאדבר על כך עם אף אחד לא טיפול זוגי גם לא מוכן שאלך לבד....ותמיד כשאני משתפרת מממציא תירוצים חדשים למה לא לשכב איתי.......אני מיואשת.......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל עם חרדה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ווניסה

ד''ר אודי אורן
    04/11/2008

לווניסה שלום,
    השאלה הראשונה שעלתה לי בראש כשקראתי את סיפורך היא: האם יש לכם ילדים? אם לא, אני מציע לך לשקול כמה פעמים לפני שאת מחליטה בנושא זה.
    לבעלך אולי יש גם חרדה חברתית אבל הבעיה המרכזית היא, ככל שאני מבין מספורך, שהוא עדיין לא התנתק ממשפחתו ופיתח עצמאות ריגשית. במובן מסויים הוא עדיין לא התבגר מספיק כדי לקיים מערכת זוגית מלאה.
    אני ממליץ לך לפנות למטפל זוגי גם אם הטיפול יהיה בך בלבד. לצערי היאוש שלך אינו מפתיע, ואני לא משוכנע שיש דרך מהירה או קלה לפתור את הבעיה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאודי עוד שאלה

ווניסה
    05/11/2008

את האמת גם אני די מחוברת לאימי אני מתקשרת אליה הרבה אבל זאת משום שבחברה שלנו 80 אחוז מתגוררות באטותו כפר שבה נולדו כי מתחתנות רק עם בני אותו כפר ויש איזה 10 אחוז שמתחתנות עם כפר אחר.אבל אני בניגוד אליו לא נמנמעת מלבקר את משפחתו לתת יחס חם ולבבי . חשבתי אולי הוא מתרחק מממשפחתי בגלל שאמרתי לו שהוריי לא כ כ רצו שאנשא לו בגלל הפרש שנים של 15 שנה וגם מגורים בכפר השני.אך כמו שאמרתי כשהוא בא אין להם ביקורת כלפיו....ודווקא עושים לו הכנסת אורחים יפה ומכבדים אותו ורק מעוניינים שאם כבר התחתנתי אז שנסתדר ביננו עוד דוגמא שהוא יותר מידי מחובר להוריו שאני חוזרת רק סופי שבוע הביתה בגלל לימודים והוא דואג קודם להוריו ולא שהוא ואני נהיה ביחד למרות היותנו נשואים טריים מאוד.....כנל כשאנו יוצאים לפיקניק אני והוא לבד הוא אומר שהיה עדיף לצאת בזוגות ולא הוא ואני לבד וזה מאוד פוגע בי........ לשמחתי אני שומרת לא להכנס להיריון ועדיין אין לי ילדים......למרות שהוא אומר שהוא רוצה אך נדמה לי שאומר זאת כדי לכבול אותי אליו....... מצד אחד אין לו ממש רצון בי לא לשכב איתי לא שנצא ביחד.....לא מתעניין אם אני מצליחה בלימודים כשאני אומרת לו שאני חולה בבית הוריי לא שוא ל אם מצבי השתפר......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו