מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד להיות לבדפסי13/11/2008
בשנה האחרונה בני הבכור בן 8.5 מפחד להיות באחד מחלקי הבית לבדו. חשוב להדגיש מדובר על מצב ששאר בני המשפחה נמצאים באותו זמן בבית,. זה קורה גם בשעות היום ואף מחמיר בשעות הלילה. הוא צריך שבחדר בו הוא שוהה באותו זמן תהיה נוכחות של מישהו - מבוגר או ילד (גם קטן ממנו). אם יש מצבים (שקורים לא מעט) שבהם מישהו לא יכול להיות איתו (כאשר הוא משחק בחדר מחשב, או צופה בטלויזה, או אוכל במטבח), הוא יוותר על הפעילות שבה הוא נמצא ויעבור למקום בו נמצא מישהו אחר (אפלו אחותו הקטנה בת השנתים טובה לצורך זה). לשאלתי ממה הוא מפחד - הוא לא מוכן לפרט. בפעם היחידה שהצלחתי לדובב אותו לדבר, השיחה היתה סביב גנבים. המצב הזה מאוד בעייתי כיוון שהוא נמצא כל הזמן בהרגשת חוסת ביטחון בבית. כמו כן באופן פרקטי זה בלתי אפשרי וגם לא נכון שמישהו יהיה לידו כל הזמן (יש לו עוד 3 אחים קטנים ממנו) אודה לך מאוד אם תוכלו להנחות אותי כיצד יש להתמודד עם מצב זה. תודה מראש, פסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית13/11/2008לבן שלי בן 10 היה בדיוק אותה בעיה. לקחתי אותו לטיפול ביופידבק שפתר לגמרי את הבעיה. היום הוא מבלה בחדר שעות בלי שאף אחד נמצא קרוב לחדר ואפילו מוכן להשאר לבד בבית. אני ממליצה בחום על טיפול ביופידבק, טיפול פעיל עם שימיש במשחקי מחשב ומכשירים שהילד מתאמן כדי לשלוט בפחד שלו והוא הצליח תוך 10 פגישות להתגבר על הפחד! הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להדר
פסי13/11/2008הדר שלום, תודה רבה על התשובה והמידע. האם את יכולה להמליץ לי על המטפל שעזר לבנך? תודה, פסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)