מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד חרדדהן בר07/12/2008
שלום יש לי ילד בן 10 שלאחרונה מתעורר משינה מפוחד בלי לדעת להסביר ממה חשוב לי לציין שזה קרה לו כשהוא היה בערך בן 6 וזה נמשך בערך שנה כמעט כל לילה הוא מתעורר סהרורי מתחיל לרוץ בבית ולהגיד שהוא מפחד. לאט לאט אני מצליחה להרגיע אותו בזה שאני מבקשת ממנו לחשוב על משהו נחמד ומדברת איתו על כל מיני דברים שקרו במשך היום עד שהוא נרדם. רציתי לדעת איך עליי לטפל בעניין ולמה בכלל זה קורה. דרך אגב גם לילד האמצעי שהוא בן 7 היתה תקופה כזאת , בינתיים זה עבר לו האם זה טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לבר
ד''ר אודי אורן09/12/2008לבר שלום,
התופעה שאת מתארת איננה חריגה. את יכולה להתייעץ גם עם רופא הילדים בנושא זה.
נראה לי שאת עושה את הדבר הנכון, ונראה לי שהעבר מלמד אותנו שהילדים שלך מתגברים וממשיכים בדרכם.
אני מציע לך לדבר עם הילד על העניין במשך היום, ולסכם איתו מראש על מה אתם הולכם לעשות כאשר זה קורה בלילה.
והיה אם התופעה תימשך מעבר לכמה חודשים שקלי ברצינות פניה לטיפול ממוקד אצל מטפל לילדים (עדיף מטפל המתמחה ב- EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי).
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)