החרדות מגיעות רק במיטה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• החרדות מגיעות רק במיטה
    מרים
    08/12/2008

לד"ר שלום רב אני אישה בת-49 מיזה תקופה שאני מתקשה בהרדמות, איך שנכנסת למיטה עולים לי מחשבות על מחלות שחלילה עלולות לתקוף אותי במיוחד הבהלה ממחלת הסרטן (אימי נפטרה מיזה) אני כל הזמן מדמיינת ומתחילה להרגיש מיחושים ואז נכנסת לפאניקה, קמה לשתות מים ,פיפי,עושה סיבוב בבית וחוזרת למיטה ושוב מחשבותי נודדות ל...אם זה יקרה...מה יהיה איתי..אויי לי אני בסיכון....וכו' וכו'... יש לי פחד שחשה אותו חזק בתוכי שמעיר אותי לעיתים משנתי, עד כדי כך אתמול כבר חלמתי שאני חולה במחלה, זה הייה סיוט נוראי שאני מודעת שבמחשבותי הבאתי זאת לעצמי, עכשיו אני פוחדת יותר, כידוע יש אמרה שרצה "מחשבה יוצרת מציאות" לא עלינו מקווה שזה לא נכון, ומקווה שהמחשבות והחרדות שלי לא באמת יביאו אותי לחולי, אנא עזור לי להפטר מהחיידק הנוראי שתוקף אתי בלילות, אני הרי צריכה להשקים לעבודה, ודבר זה מפריע ומתיש אנא על תמליץ לי תרופות או כדורי שינה ,איני רוצה להיות תלוייה בזה, ואם יש דרך אלטרנטיבית או משהו דומה אשמח ממתינה לתשובתך המרגיעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החרדות מגיעות רק במיטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה למרים

ד''ר אודי אורן
    09/12/2008

למרים שלום,
    המחשבות והחרדות לא יביאו לחולי, אך הן בהחלט פוגעות באיכות החיים שלך.
    כדורי שינה יכולים לעזור אך הן בהחלט לא האלטרנטיבה הראשונה.
    כמה שעות לפני השינה עשי פעילות פיזית. אם את לא רגילה לזה עשי משהו קצר וקל אבל שיגרום לך להזיע קצת ולהגביר את קצב פעימות הלב. הליכה היא האפשרות הטובה ביותר.
    כשעה לפני השינה שבי בשקט כ-5 דקות והקשיבי לנשימות שלך. המחשבות שלך ילכו לכל מיני מקומות (זה נורמלי). שימי לב על מה חשבת, וחזרי להתמקד בנשימות. חזרי על המהלך הזה מספר פעמים. לאחר כמה ימים של תרגולים של 5 דקות, נסי להוסיף כמה דקות, וכך הלאה עד שתגיעי ל-20 דקות.

כאשר עולות מחשבות לפני השינה נהלי שיחה פנימית. האם את מרגישה לא טוב? האם נבדקת אצל רופא? האם יש סיבה רציונלית לדאגה?

אם כל אלו לא יעזרו בשבועות הקרובים, שקלי לפנות לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי-קוגניטיבי.

בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אודי אורן

מרים
    09/12/2008

אני ערכתי בדיקת ממוגרפיה לפני כחודש,בבדיקה נצפתה גוש עגול קטנטן 0.5 הממצא שפיר, מאז שאיני יודעת מנוחה, כך שכן יש סיבה לחרדות שלי, לציין שאימי חלתה בסרטן השד ונפטרה כשגרורות עברו לכבד וזה גמר אותה,הייתה בת-70 במותה להבדיל אני בת -49 אך ממצא כזה ,למרות שהוא שפיר, מדאיג אותי מאוד,אני נתקפת רעידות הבאות מהפחד,חרדה וסיוטים בלילות, האם ממצא שפיר קטן יכול להשאר כזה או להעלם עם הזמן? או שבאמת יש לי סיבה לדאגה אודה לתשובתך ותודה להנחיתך בנושא הרגעה עצמית ותודה על תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למרים

ד''ר אודי אורן
    09/12/2008

למרים שלום,
    זה כבר סיפור מעט אחר.
    אנא פני לרופא שלך לברר האם את צריכה לעשות בדיקות כל שהן כדי לודא שאת בריאה.
    אנא בררי איתו האם מומלץ לעשות בדיקות בתדירות יותר גבוהה.
    אנא שאלי אותו את כל השאלות הרפואיות שיש לך (האינטרנט גם עשוי לעזור)
    אנא בררי איתו מה את צריכה לעשות כדי להגן על עצמך
    שקלי לקרוא ספרים בנושא. ספר חדש בשם "לא לסרטן" עשוי לתת לך כמה כיוונים.

שקלי לפנות לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי. הטיפול יהיה ממוקד וסביר להניח שקצר. סביר להניח שגם טיפול תרופתי ממוקד חרדה עשוי לעזור.

את יכולה גם להשתמש בתרגיל הנשימות/הרפיה שעליו כתבתי.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מרים
    10/12/2008

כבר נאמר לי לחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה, מעקב אך פשוט יש לי חרדה מיזה אנסה את שיטת הטיפול שהצעת לי ומברכת אותך על העזרה והתמיכה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרים

ד''ר אודי אורן
    10/12/2008

בשמחה.
    שיהיה בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו