מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ודכאון עקב מחשבות שוואיוסי12/12/2008
שלום אני יוסי סובל מדכאון וחרדה כבר למעלה מ5 שנים ברמות שונות לאורך השנים לפני שנה וקצת הלכתי לרופאת משפחה וסיפרתי לה על הבעיות שלי והיא נתנה לי ציפרלאקס. לקחתי את זה איזה תקופה וזה עשה לי טוב, מפחית חרדות וכאילו משנה את הבנאדם, לפעמים הרגשתי שאני לא אני.מאבד חוש הומור ועוד אני יודע שזה מחשבות שווא אבל הטריגר של החרדה ופחד משתולל אצלי מסיטואציות מסוימות. לפני קצת יותר מחצי שנה הלכתי לפסיכולוג לראשונה אחרי כל השנים שחייתי עם העניין. מחשבות טורדניות שקשורות לאמונה, מותר לעשות ואסור לעשות ( כאילו החטא והפחד מפני העונש) כאשר הפחד מפני העונש מוביל לחרדה.למדתי להתמודד עם בעיה זו לאורך השנים ולחיות איתה. לאחרונה המצב החמיר- אני לא עובד סדיר והייתי הרבה זמן יחסית בבית, והיו לי זמן למחשבות וראיתי איזשהו סרט שבעקבותו נכנסתי למצב שבו אני חושב על מה שראיתי בסרט שאסור לעשות בדת אחרת ואני נתקף חרדה שיקרה לי מה שקרה לה בסרט. אני יודע ומבין שזה לא הגיוני אבל החרדה והמחשבה מקננת בתוכי ולא עוזבת, ברגע שאני דורך מחוץ לבית, לפעמים קצת נרגע לבד והמחשבות רצות, אבל אני במלחמה עם עצמי אסור מותר אסור מותר וזה מכניס אותי לדיכאון. וגם מונע ממני להינות מדברים שגרמו לי הנאה כמו בעבר ופוגם לי באיכות חיים. אנא תציעו לי עזרה אני ממש מבקש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליוסי
ד''ר חיים היילפרין13/12/2008לא ברור לי ממכתבך אם אתה עדיין הולך לפסיכולוג ובמה תרם (או תורם) לך הטיפול. בעקרון, רופא המשפחה *איננו* הכתובת הנכונה לטיפול בחרדה - הטיפול המומלץ הוא סדרת פגישות עם פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, המשולב, במקרה הצורך, עם טיפול תרופתי הניתן ע"י פסיכיאטר. (ברוב המקרים המטופלים על ידי אין צורך בטיפול התרופתי, ומטופל במצב שבו הגעת לרופאת המשפחה לפני כחמש שנים בד"כ "מחלים" בתוך מספר פגישות.) הדבר נכון גם במצבך כיום - כדאי לך לגשת לטיפול פסיכולוגי (קח בחשבון שלאחר שנים ללא טיפול מיטבי תדרש לסדרת פגישות ארוכה יותר) ולפסיכיאטר שילווה אותך בטיפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)