מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה פחד בלילהדנה חיה שמואל26/12/2008
עקב המצב הבטחוני בארץ אני אם ל2 ופוחדת שהקסמים יגיעו גם לאזורי אני לבד עם ילדי רוב הזמן וסובלת בלילות מרעידות של קור כאילו אני בולעת את הלשון בשינה מתעוררת מי זה או מנשיכת הלשון, הרדמות, יש לי לחצים מאחורי הראש בצד שמאלי עם כאבי עיניים וטישטוש ראיה וסחרחרות ולפעמים המון יציאות , נבדקת אצל נורלוג, סיטי תקין וגם בדיקת אלקטורדות לגלי המוח, נוטלת רסקיו טבעי כל לילה, מצבי ממשיך להדרדר במחשבות מוזרות מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדנה
ד''ר אודי אורן28/12/2008לדנה שלום,
טוב שנבדקת אצל הרופא כך שברור שמדובר בתגובה ללחץ.
הדברים שאני מציע לך הם:
תרגילי הרפיה-נשימה 3-4 פעמים ביום
לחשוב על תכניות המשך היום או יום המחר.
תרגילי הרפיה לפני השינה.
"לדבר עם" הסימפטומים. להסביר להם שאת מבינה שיש לחץ אבל שהכל בסדר.
תרגיל נוסף שמורכב מ-4 חלקים ולוקח רק כמה דקות, יכול להתבצע כל פעם שאת מרגישה לחוצה:
- אדמה: קח דקה או שתיים "לנחות" , להיות כאן עכשיו... מקם את שתי רגליך על הקרקע, חוש את הכסא... הבט סביבך והבחן ב-3 דברים חדשים... מה אתה רואה?
- אוויר: נשימה = מירכוז, איזון ועוצמה (חרדה = התרגשות בלי חמצן - הנשימה נעצרת) לכן כשאנחנו נושמים עמוק אנחנו חוזרים לאיזון...למרכז של עצמנו ... ואז החרדה יורדת. הנשימה שלנו היא כמו חמצן לנשמה. קח 3 או 4 נשימות עמוקות ואיטיות מהבטן ועד לחזה. וודא שאתה נושף עד הסוף כדי לפנות מקום לאוויר טרי וממריץ.
- מים: הרגעה ושליטה, הפעלת תגובת ההרפייה
האם יש רוק בפיך? גרום ליצירת עוד רוק... הסבר: כשאתה בחרדה, לחוץ, פיך לעתים יבש משום שחלק מתגובת החירום של הלחץ היא חסימת מערכת העיכול. לכן כשאתה מתחיל לייצר רוק אתה מפעיל שוב את מערכת העיכול ואת תגובת ההרפייה. זו הסיבה מדוע מציעים לאנשים מים, תה, או מסטיק אחרי חוויה קשה. כשאתה מייצר רוק יש ריכוז ושליטה אופטימליים על מחשבותיך וגופך.
- כוח הדמיון . העלה את התמונה של מקום/אדם/אנשים שאתה חווה כבטוח והתרכז בהם ובמה שקורה לך מבחינה ריגשית ופיזית כשאתה חושב עליהם.
אם הסימפטומים ממשיכים, אני ממליץ לפנות לאיש מקצוע.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)