חרדה פחד בלילה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה פחד בלילה
    דנה חיה שמואל
    26/12/2008

עקב המצב הבטחוני בארץ אני אם ל2 ופוחדת שהקסמים יגיעו גם לאזורי אני לבד עם ילדי רוב הזמן וסובלת בלילות מרעידות של קור כאילו אני בולעת את הלשון בשינה מתעוררת מי זה או מנשיכת הלשון, הרדמות, יש לי לחצים מאחורי הראש בצד שמאלי עם כאבי עיניים וטישטוש ראיה וסחרחרות ולפעמים המון יציאות , נבדקת אצל נורלוג, סיטי תקין וגם בדיקת אלקטורדות לגלי המוח, נוטלת רסקיו טבעי כל לילה, מצבי ממשיך להדרדר במחשבות מוזרות מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה פחד בלילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לדנה

ד''ר אודי אורן
    28/12/2008

לדנה שלום,
    טוב שנבדקת אצל הרופא כך שברור שמדובר בתגובה ללחץ.
    הדברים שאני מציע לך הם:
    תרגילי הרפיה-נשימה 3-4 פעמים ביום
    לחשוב על תכניות המשך היום או יום המחר.
    תרגילי הרפיה לפני השינה.
    "לדבר עם" הסימפטומים. להסביר להם שאת מבינה שיש לחץ אבל שהכל בסדר.
    תרגיל נוסף שמורכב מ-4 חלקים ולוקח רק כמה דקות, יכול להתבצע כל פעם שאת מרגישה לחוצה:

- אדמה: קח דקה או שתיים "לנחות" , להיות כאן עכשיו... מקם את שתי רגליך על הקרקע, חוש את הכסא... הבט סביבך והבחן ב-3 דברים חדשים... מה אתה רואה?

- אוויר: נשימה = מירכוז, איזון ועוצמה (חרדה = התרגשות בלי חמצן - הנשימה נעצרת) לכן כשאנחנו נושמים עמוק אנחנו חוזרים לאיזון...למרכז של עצמנו ... ואז החרדה יורדת. הנשימה שלנו היא כמו חמצן לנשמה. קח 3 או 4 נשימות עמוקות ואיטיות מהבטן ועד לחזה. וודא שאתה נושף עד הסוף כדי לפנות מקום לאוויר טרי וממריץ.

- מים: הרגעה ושליטה, הפעלת תגובת ההרפייה
    האם יש רוק בפיך? גרום ליצירת עוד רוק... הסבר: כשאתה בחרדה, לחוץ, פיך לעתים יבש משום שחלק מתגובת החירום של הלחץ היא חסימת מערכת העיכול. לכן כשאתה מתחיל לייצר רוק אתה מפעיל שוב את מערכת העיכול ואת תגובת ההרפייה. זו הסיבה מדוע מציעים לאנשים מים, תה, או מסטיק אחרי חוויה קשה. כשאתה מייצר רוק יש ריכוז ושליטה אופטימליים על מחשבותיך וגופך.

- כוח הדמיון . העלה את התמונה של מקום/אדם/אנשים שאתה חווה כבטוח והתרכז בהם ובמה שקורה לך מבחינה ריגשית ופיזית כשאתה חושב עליהם.

אם הסימפטומים ממשיכים, אני ממליץ לפנות לאיש מקצוע.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו