חייל

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חייל
    בדוי
    29/12/2008

ד'ר שלום.. אני בן 21, חייל.. יש לי חרדה חברתית כבר כמה שנים טובות.. 67 במבחן לייבוביץ'.. הסימפטום שהכי בולט אצלי והכי מפריע לי הוא הסימפטום של הבליעת רוק, זה כל-כך מציק לי.. כבר כמה שנים ככה.. וזה כמובן קורה רק במצבים חברתיים, או כשאני מדבר עם מישהו בארבע עניים... אני משתדל שלא ישימו לב לזה, אך ככל שאני חושב על זה אז זה יותר מציק ולפי-דעתי גם יותר בולט לעין הזולת.. כשמדובר במקומות מאוד הומי אדם, כמו קניון, תחנה מרכזית, אז החרדה מגיעה לרמה יותר גבוהה, במצבים כאלה לפעמים רועדות לי קצת הידיים.. הייתי בשיחה אצל פסיכיאטר, הסברתי לו את כל זה.. כבר לפני שהגעתי אליו ידעתי שקוראים לזה חרדה חברתית.. הוא אמר שבקרוב אתחיל טיפול תרופתי בשילוב עם שיחות.. הבעיה שאני לא מעוניין בתרופות, אלא רק כמוצא אחרון.. ואני כן מאמין שיש מוצא ללא התרופות האלה.. רציתי לדעת, כמה זמן נמשך הטיפול ההתנהגותי או הקוגנטיבי?? מה אומר בדיוק המס' 67 במבחן לייבוביץ'?? מה זה רמת חרדה שהיא בולטת?? בולטת לזולת או הכוונה לרמת פעילותה בתוך תוכי? תודה.....!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחייל שלום

ד''ר אודי אורן
    30/12/2008

לחייל שלום,
    בהנחה שמדובר אך ורק בחרדה חברתית, הטיפול המקובל הוא טיפול קבוצתי ופרטני. סביר להניח שתוכל להתגבר על הבעיה ללא צורך בתרופות.
    רמת חרדה בולטת היא רמת חרדה משמעותית שמשפיעה על תפקוד כזה או אחר (חברתי/מקצועי/...)
    קשה לדעת מראש מתי ימשך טיפול בחרדה חברתית. טיפול התנהגותי-קוגניטיבי כרגיל מקצר את התהליך לעומת טיפולים אחרים.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו