מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד קהלמתולתלת01/01/2009
שלום שמי שיר ואני בת 15 וחצי. הפחד מקהל התחיל השנה, נאלצתי לעשות פרזנטציות מול קהל ופשוט הקול שלי התחיל לרעוד וכולי רעדתי, וגם לפעמים שאני רוצה לספר משהו לחברים שלי אני גם מגיבה כך. אני שונאת לנסות להתמודד מול הפוביה הזאת, ואני לא מבינה למה הפוביה הזאת התחילה ובשנים קודמות לא סבלתי ממנה. זה מגיע למצב שאני דוחה פרזנטציות בכיתה, וזה מתסכל. אני לא יודעת מה לעשות. שמעתם על "ריגעון יום" של הדס? האם זה עוזר? אני מעדיפה תרופות טבעיות. תודה מראש, שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשיר
ד''ר חיים היילפרין03/01/2009את סובלת מ"פחד קהל" קל והדרך הטובה ביותר לטפל בו היא מספר פגישות - לעיתים מספיקה פגישה או שתיים - עם פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אינני ממליץ על טיפול תרופתי במקרים כמו שלך מאחר וקל מאד לפתח תלות (פסיכולוגית) בתרופה שלא לצורך. (לגבי "תרופות טבעיות", כדאי שתדעי שהחלוקה בין תרופות "טבעיות" ו"לא טבעיות" (או סינתטיות) אינה משמעותית – החלוקות המשמעותיות הן בין תרופות יעילות ל"תרופות" שאינן יעילות ובין תרופות רעילות לתרופות שאינן רעילות; ישנן תרופות טבעיות שרעילותן רבה ויעילותן נמוכה ותרופות סינתטיות שיעילותן רבה ורעילותן נמוכה...). דרך טיפול נוספת היא הצטרפות לקבוצות הנפגשות במיוחד למטרה זו. בארה"ב ישנן זה שנים אגודות כמו Toastmasters או Hopeful Talkers המסייעות לאנשים להיפטר מפחד קהל; בישראל הנושא פחות ממוסד אך מתקיימות מדי פעם סדנאות או קורסים המאפשרים למשתתפים לתרגל באופן הדרגתי ומבוקר הופעה בפני קהל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)