חרדת בחינות במתמטיקה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת בחינות במתמטיקה
    רוני
    10/01/2009

שלום שמי רוני ואני בת 15 לומדת בכיתה י'.. לאחרונה גיליתי שיש לי פוביה ממבחנים במתמתיקה,אני טובה במתמתיקה,מצליחה בשיעורים ובשיעורי בית והכל..אבל כשיש מבחן..הציון נמוך,אני רוצה כ''כ להצליח אבל זה לא מתאפשר...לאחרונה המליצו לי על כדור הרגעה ולקחתי אותו כשעה לפני המבחן.אבל גם זה לא הצליח,קיבלתי נכשל. אני מתוסכלת וכבר אין לי כוח להמשיך ללמוד כל חודש בערך יש לי מבחן. מה אני צריכה לעשות כדי להגיע להצלחה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות במתמטיקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לרוני

ד''ר אודי אורן
    10/01/2009

לרוני שלום,
    סביר להניח שחוית חויה לא נעימה שקשורה למבחן במתמטיקה, והחויה הזו - "בעזרת" אלו שבאו אחריה - ממשיכה להשפיע על התפקוד שלך במצבים אלו.

לפני שאת פונה לטיפול אני מציע לך לתרגל מצבי מבחן בבית, כשאת נותנת לעצמך שאלות מהספר ופרק זמן קצוב לפתור אותן. בנוסף אני מציע לך לתרגל תרגילי הרפיה ולעשות תרגיל כזה ממש לפני המבחן.

והיה אם לא יחול שיפור משמעותי כדאי לפנות לטיפול. בקשי עזרה מהפסיכולוגית או היועצת הבית ספרית. כרגיל יש להם מומחיות בטיפול בנושאים אלו.

אם תחליטי לפנות לטיפול באופן פרטי, חשוב שתגיעי למטפל בשיטת EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.

בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו