מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד משיגעוןאור12/01/2009
שלום רב, עד לפני יותר משבועיים הייתי מעשן חשיש מאסיבי מכיוון שסבלתי מחרדות וחשבתי שזה עזר לי. בכל מקרה לפני שבועיים קיבלתי התקף והחלטתי להפסיק. מאז לא עישנתי. חזרתי לטיפול פסיכיאטרי וקיבלתי מירו 30 מיליגרם. אחרי שבוע וחצי שלא ראיתי שיפור הלכתי לפסיכיאטר אחר, פרטי (מקודם זה היה בבית החולים תל השומר), והוא הוסיף לי גם זיפרקסה ואפקסור XR. זה היה לפני כ5 ימים, ביום חמישי שעבר. אני נוהג לקרוא על כל כדור שאני מקבל, וקראתי שזיפרסקה הוא כדור אנטי-פסיכוטי שנועד בעיקר לטיפול בחולי סכיזופרניה. מאז שקראתי את זה נתקפתי חרדות איומות שאני הולך להשתגע (חשוב לציין שתמיד פחדתי משיגעון אבל ברמה מינורית שלא כל כך הפריעה). באותו לילה חלמתי סיוט נורא שאני משוגע, וקמתי עם התקף. מאז אני כל היום חושב שאולי אני משוגע, שאולי אני אחשוב שקוראים לי את המחשבות. גם כשאין לי חרדות ואפילו כשאני מדבר עם מישהו כל כמה דקות פתאום שוב צצות לי המחשבות האלה. בכלל אני נבהל מכל דבר קטן, החל מתמונות שאנשים מסתכלים למצלמה (מה שגורם לאפקט שכאילו מי שבתמונה מסתכל עלייך), ועד ללהקשיב לשיחות של אנשים ולבדוק אולי יהיה בהן רמז לזה שמדברים עליי או שקוראים לי את המחשבות מה שיאשר לי את העובדה שאני משתגע. כאילו עברתי מלפחד מהחרדות עצמן ללפחד מלהשתגע. אני אציין שיש שיפור קל בחרדות, אבל המחשבות על השיגעון לא עוזבות אותי. גם למשל אתמול הייתה הקלה והיום אני מרגיש החמרה. האם יכול להיות שאני משתגע? האם אני יכול להביא על עצמי סכיזופרניה רק מלחשוב על זה? אני כבר לא יודע מה לעשות, מרגיש שעברתי מצרה אחת לאחרת, עד שקצת נרגעה לי החרדה מהחרדה באה לי חרדה משיגעון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאור
ד''ר אודי אורן12/01/2009לאור שלום,
זירקסה משמש במינון נמוך כתרופה נוגדת חרדה.
אינך יכול להביא על עצמך סכיזופרניה.
ברור לי שאתה חרד מאד וברגישות גבוהה לכל דבר.
חשוב שתהיה בקשר עם הפסיכיאטר שלך וחשוב שתהיה בליווי פסיכולוגי בתקופה לא קלה זו. השילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי הוכיח את עצמו כיעיל מאד בטיפול בחרדות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
אור13/01/2009באמת היום ואתמול קצת נרגעתי ופחות הייתי חרד לגבי זה. עוד משהו שמעניין אותי לדעת. יש לי כל היום דפיקות לב חזקות. הן לא בהכרח מהירות וזה לא כל כך גורם לי לחרדות, אבל זה דיי מציק. כשאני יושב או שוכב אני ממש מרגיש את הלב שלי פועם חזק, אפילו בערב אחרי שאני לוקח את המירו והזיפרקסה שמרגיעים מאוד ומעייפים, עדיין יש דפיקות לב חזקות. אתמול בלילה אפילו היה לי כאב חלש מאוד יחסית בחזה. אני יודע שלא הגיוני שאני אקבל התקף לב, אין לי שום בעיה בריאותית בעיקרון. אבל אני לא מבין למה גם כשאני רגוע ואיך שאני מתעורר אני מרגיש את הלב דופק כל הזמן. האם גם זה יעבור עם הזמן? יכול להיות שעישון החשיש עשה לדופק וללחץ הדם נזק בלתי הפיך שגורם לו להיות גבוה יחסית כל שעות היום? ואולי זה סימן להפרעת חרדה כללית (למרות שקראתי שהפרעה כזאת לא קוראת כתוצאה מגמילה מסמים והיא מתלווה בדאגות רציונליות מה שלי בינתיים אין כל כך)? מן הסתם אני אגיד הכל לפסיכיאטר (שהוא גם פסיכותרפיסט ואני יושב איתו לשיחות) שלי, אבל התור הבא הוא רק בעוד 5 ימים וקשה מאוד להשיג אותו פנוי במהלך היום ולכן אני שואל אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה לבסוף
אור13/01/2009האם שילוב של מירו ואפקסור XR יכול להביא לי תסמונת סרוטונין? אני לוקח מירו 30 מ"ג ואפקסור XR מתחיל ב75 אחרי 5 ימים 150 ואחרי 5 ימים 225.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)