חרדת טיסות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת טיסות
    אנונימית
    01/02/2009

היי, אני בחורה בסביבות גיל 30, לא סגורה מאוד,ואינטליגנטית, שסובלת מפוסט-טראומה בלי לפרט. הבעיה שהובילה אותי לפורום הנה חרדת טיסות. זו לא החרדה היחידה שלי, ואין לי ספק מה המקור שלה. בשנים האחרונות לאחר טיפול פסיכולוגי ממושך, מצבי הנפשי השתפר, אך עדיין אני סוחבת על גבי את העבר שלא מרפה. לכן קוראים לזה פוסט טראומה. אני יכולה לפתח תגובה קיצונית יותר למצבים מלחיצים מאנשים אחרים, כי זה זורק אותי אחורה למצבים של חוסר שליטה שהייתי בהם. משום כך, בהווה אני מנסה מאוד להיות בשליטה, לדוגמא: אני מרגישה הרבה יותר בטוח כשאני נוהגת מאשר כשמישהו אחר נוהג. אני משוכנעת שאני נוהגת טוב יותר ויותר בזהירות, והאמת היא שיש בזה שמץ של אמת גם, משום שאני חייבת להיות בשליטה. בעבר עד גיל 20, טסתי מספר פעמים. אך בגיל 20 זו הייתה הטיסה האחרונה שלי. אני יודעת שפחד הטיסות הוא לא שורש הבעיה וזה רק איזשהו סימפטום. אין לי כסף להמשך טיפול פסיכולוגי (הייתי שנים בטיפול), ובאיזשהו מקום אני גם לא מאוד משוכנעת שזה מה שיפתור לי את כל הבעיות (ללא ספק). זה תלויי רק ברצון שלי. 1 קראתי בתגובות קודמות, שיש מקומות שמקבלים לטיפול פסיכולוגי ללא כסף, או בעלות נמוכה. היכן יש מקום כזה בירושלים? 2. זה לא שיש לי איזה טיסה מתוכננת בזמן הקרוב, אך אני יודעת שאני עלולה בעתיד להיות במצב של טיסה שאצטרך או ארצה לעשות, ואני לא רוצה למנוע מעצמי לראות עולם ולהתפתח, לא רוצה לגרום לעצמי להיכנע לפחדים. מה עושים? תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת טיסות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לאנונימית

ד''ר אודי אורן
    01/02/2009

שלום רב,
    כדי לטפל בטראומות ובתוצאותיהן כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד טראומה כמו EMDR.
    לכל קופות החולים יש טיפולים פסיכולוגיים מסובסדים. מה שחשוב זה לדרוש מטפל המתמחה ב- EMDR או בטיפול ממוקד טראומה אחר (עוד ועוד דיבורים לא יעזרו). EMDR הינו טיפול מוצלח ביותר לפוביות בכלל ולפובית טיסה בפרט, וביחוד כאשר הפוביה "יושבת על" טראומה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו