מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרֵדַה מכל דברליה03/02/2009
שלום לכם.. מאז ומתמיד הייתי חסרת ביטחון וביישנית,הייתה תקופה ש'בניתי' לי ביטחון והרגשתי טוב עם עצמי. אבל זה כבר 4 שנים שאני נמצאת במעין חור שחור.לא שמחה ולא מרגישה מסופקת משום כלום. תמיד יש את המילה אם..אם אתחיל לעבוד ואם אתחתן אהיה רגועה ושמחה.אבל עבדתי ואני נשואה ובכל זאת לא שמחה.רק בדיעבד כשאני מסתכלת על תקופה שהייתה באמת יפה ושמחה מבחוץ אני אומרת איך לא הערכתי ,איך לא ידעתי לשמוח ? עזבתי את העבודה לפני חצי שנה ומאז אני יושבת בבית מפתחת לי חרדות על גבי חרדות.מפחדת לדבר עם אנשים,מפחדת ללכת לריאון עבודה,כבר קרה ששלחתי קורות חיים התקשרו אליי ולא עניתי או במקרה היותר גרוע עניתי ואמרתי שאגיע בשעה שצויינה ופשוט לא הגעתי. :( אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ואיך לצאת מהמצב שאליו נקלעתי,אף פעם אני לא זוכרת שהיו לי דפיקות לב מואצות,קושי לנשום ,סחרורות,הפרעות בדיבור כמו גימגום,בליעת מילים וחוסר ריכוז. אני מרגישה שהחרדות פוגעות בי ומונעות ממני כל דבר מהנה.אני מפחדת פחד מוות מכישלון,אני מעדיפה לא לנסות דבר העיקר לא להיכשל.המחשבה שלא אצליח משתקת אותי וגורמת לי לא לעשות כלום עם עצמי. אני רוצה לטפל בזה אבל אתם מאמינים לי שרק המחשבה ללכת לטיפול קבוצתי מרתיעה אותי?המחשבה שאצטרך לדבר מול קהל אנשים על מנת לעזור לי מפחידה אותי :( מה עושים?איזה טיפולים יעזרו לי להעלים אחת ולתמיד את הפחדים והחששות שלי? סליחה על האורך ותודה מראש על התשובה. יום טוב ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לליאת
ד''ר אודי אורן03/02/2009לליאת שלום,
חבל לחכות. חבל לסבול כל כך הרבה, וכל כך הרבה זמן.
גשי לטיפול! ודאי שלא טיפול קבוצתי במצבך הנוכחי (אולי בעתיד אבל לא נראה לי שיהיה צורך).
גשי למטפל המתמחה ב- EMDR ו/או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
את יכולה, בעזרת מטפל המתמחה בטיפול בחרדות, להתגבר על רוב מוחלט של (ואולי על כל) המגבלות שהחרדות יוצרות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה ד'ר...
ליה03/02/2009הייתי שמחה לקבל קצת מידע על הטיפול שאתה ממליץ,כמה מפגשים צריכים לקחת פחות או יותר,האם הטיפול באמת מוכיח את עצמו ומעלים את החרדות?והאם הם חוזרים לעיתים קרובות? כמו כן,אשמח לדעת האם יש מומחים לחרדות שאפשר לסמוך עליהם בקופות החולים? תודה מראש ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לליאת
ד''ר אודי אורן03/02/2009לליאת שלום,
הטיפולים שהצעתי לך הם הטיפולים הטובים ביותר לטיפול בחרדות ובתגובות לארועי חיים קשים. קשה לי מאד לדעת לכמה מפגשים את זקוקה. רק המטפל יוכל לתת הערכה לאחר שיכיר אותך טוב יותר. הטיפולים האלו הם ממוקדים ולכן קצרים יחסית, אך בסופו של דבר אורכם תלוי בכמות ובעומק הנושאים שבהם יהיה צורך לטפל.
נדיר שהחרדות נעלמות לחלוטין, אך יש ירידה דרמטית בשכיחות ובעוצמה שלהן.
יש מומחים במסגרת קופות החולים אך צריך לבקש שיתנו לך מטפלים המתמחים בטיפול בחרדות (מטפלי EMDR ו- CBT - קוגניטיבי התנהגותי). אל תתביישי לשוחח עם המטפל בטלפון כדי לוודא את נסיונו בתחום.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)