מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עשייה או לימודיםקרן09/02/2009
האם חשוב לדעת להגדיר את סוג החרדה? החרדה שנותרה אצלי היא מסוג השאריות לאחר אירוע שלווה בתחושה קשה של מצוקה וחוסר אונים מלווה בחרדה חזקה. היום אני לא יודעת לאן לפנות מכיוון שאין לי סימפטומים של פוסט טראומה מלבד אולי סוג של דחק או חרדה כללית מאותה תחושה ארוכה שליוותי אותי של חוסר בקרקע . אני חשה שאני זקוקה לסוג של בטחון שנעלם לתחושתי. קרקוע. תחושת מסגרת לחיים שתעניק מחדש את תחושת הבטחון והקרקע. לא נראה לי שטיפול ב emdr יעזור ולקוגניטיבי התנהגותי יש צורך בפחד או פוביה מאוד מסויים. אז מה נשאר מלבד אולי כניסה לעשייה אינטנסיבית (אם אמצא עבודה), ושם להשכח ולהתחזק מתוכה. בנוסף, אני שואלת האם יש פעילויות ידועות שמעניקות בחזרה את תחושת הבטחון? האם התעסקות בתכנים פסיכולוגיים נפשיים במסגרת לימודית אינה מקבעת ומנציחה את המצב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ליעל
ד''ר אודי אורן09/02/2009ליעל שלום,
אני מתרשם שאת מגיעה למסקנות לגבי מצבך מצד אחד, ולגבי טיפולים שונים מצד שני, שאינן מדוייקות.
אני ממליץ לך לקיים מפגש או שניים עם מטפל המתמחה בנושא כדי להגיע למסקנות משותפות.
אין ספק שעשיה עוזרת לקרקוע והשגת ביטחון. התעסקות לימודית עשויה לעזור אך לא פעם היא הופכת את הבעיה למרכז החיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודי שלום
קרן09/02/2009אשמח אם תפרט קצת את כוונתך שהלימודים יכולים להפוך להיות הבעיה המרכזית. הלימודים אכן בתחום הטיפולי ...אבל כיצד הדבר יכול להפוך לבעיה ??? אני חושבת שעברתי כבר את השלב שלחפש עצמי בספרות התיאורטית יחד עם זאת, זה כן שואב אנרגיות רגשיות. ותודה על ההכוונה לטיפול, אעשה זאת. יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה ליעל
ד''ר אודי אורן09/02/2009ליעל שלומות,
נראה לי שענית לעצמך למה זה יכול להיות בעיה, ואני מבין שעברת את השלב הזה.
שיהיה בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)