הרגשה מוזרה וחרדה לאחר עישון חשיש

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הרגשה מוזרה וחרדה לאחר עישון חשיש
    פלוני
    12/02/2009

יום שישי האחרון יצאתי עם חברים.
    הייתי במצב רוח מעולה.
    הם אנשים שמעשנים כבר תקופה ארוכה חשיש, אבל אני בחיים שלי לא ניסיתי ואני מסתובב איתם רק לעתים רחוקות.
    בפעם הראשונה בחיים שלי, החלטתי לנסות באופן חד פעמי, ולקחתי 5-6 שאכטות מג'וינט של חשיש.
    בהתחלה הכל היה בסדר ורק "חיכיתי לסטלה" ,אבל אחרי זה התחלתי להצטער שעישנתי, כי אני בנאדם שיודע את הנזקים של סמים ואת כל החרא שבזה, ושהייתי יותר צעיר היו לי גם חרדות אז ידעתי שסמים זה טריגר לדברים האלה.
    כל היציאה סבלתי כי פחדתי שזה יזיק לי.
    יום למחרת קמתי והרגשתי תחושה מאוד משונה, משהו כמו מין האנגאובר כזה...
    חשבתי שזה יעבור, אבל זה המשיך.
    זה התבטא בתחושות של אי מיקוד כזה, לא להיות בפוקוס, וזה הלחיץ אותי עוד יותר.

השאלה שלי היא - האם השימוש החד פעמי הזה הזיק לי? האם זה יכול היה לשנות אותי? את ההרגשות שלי, בצורה בלתי הפיכה? כי אני כל הזמן חושב לעצמי, אם לא הייתי מעשן האם הייתי מרגיש אחרת היום? האם תופעת לוואי של שימוש חד םפעמי כזה זה להרגיש שונה לכל החיים? בכאילו כל התפיסה של העולם שונה?

תודה =]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפלוני

ד''ר חיים היילפרין
    13/02/2009

שימוש חד פעמי בסם רחוב עלול לגרום להתקף חרדה ואפילו להתקף פסיכוטי. במקרה שלך מדובר בתסמיני חרדה שייעלמו קרוב לוודאי בתוך ימים או שבועות. אם תמשיך להיות מוטרד מתחושות אלה, אל תהסס לגשת לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
    ולגבי השימוש בסמים - ישנם דברים שאסור להתנסות בהם. עשו לעצמכם טובה - אל תגעו בסמים. לא בחשיש, לא באקסטזי, ולא בשום סם רחוב אחר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל...

פלוני
    13/02/2009

הפחד שלי נובע מהשאלה האם השימוש החד פעמי הזה יכול לשנות אצלי משהו. אני באופיי אדם היפוכונדר. האם חשיש יכול לגרום לתופעה של "ראיית העולם בצורה שונה"? זאת אומרת, מהפעם אחת שעישנתי, יכול להיות שעכשיו תפיסת המציאות שלי השתנתה, זה שיבש לי דברים במוח וכאלה דברים? כי זה הפחד העיקרי שלי. ברגע שאני אדע את התשובה לזה זה יעלם בע"ה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף...

פלוני
    13/02/2009

האם תחושה של חוסר מיקוד, בכאילו מציאות מדומה כזאת, שבה אתה לא מרוכז במה שקורה ארלא יותר במחשבות זאת תוצאה של חרדה? כי אני מוצא עצמי יושב עם חברים, אבל הראש של במחשבות ובחרדות, ובכאילו מה שקורה סביבי לא ממש קורה. לא יודע כ"כ איך להסביר את זה, בכאילו התחושות "התכהו", כמו תחושת ריחוף כזאת. השאלה אם זה נובע מהחרדה או מהשימוש החד פעמי הזה בחשיש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למפוחד

ד''ר חיים היילפרין
    14/02/2009

כפי שציינתי לעיל, התחושות שאתה מתאר הן אכן תסמינים של חרדה, וכן, ניתן בהחלט לחוות חרדה לאחר שימוש חד פעמי בחשיש. עם זאת, כתבתי גם שלהערכתי תסמיני חרדה שלך ייעלמו קרוב לוודאי בתוך ימים או שבועות, אך אם תמשיך להיות מוטרד מתחושות אלה, כדאי שתפנה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העניין הוא ש...

פלוני
    14/02/2009

העניין הוא שאני לא חרד. קראתי בפורום מקביל שאיזה פסיכוטרפיסטית אמרה שאולי השימוש השפיע לי על החומרים הכימיים במוח או הפעיל איזה חלק במוח שגורם לתחושות? זה הגיוני? אם כן, זה הפיך? אני לא רוצה שבגלל השימוש המטומטם הזה יהרסו לי החיים. יכול להיות שפשוט הכל אותו דבר ואני סתם מודאג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למפוחד

ד''ר חיים היילפרין
    14/02/2009

קרא היטב את תשובתי - היא עונה על שאלתך באופן ממצה. לא כתבתי שאתה חרד; כתבתי שהתחושות שאתה מתאר הן תסמינים של (הפרעת) חרדה. לא כתבתי ש"השימוש המטומטם" יהרוס לך את החיים; כתבתי שהתחושות יחלפו בתוך ימים עד שבועות. ולא, הכל לא אותו דבר - אתה חווה, כנראה בפעם הראשונה בחייך, תסמינים של חרדה (המעוררים בך, באופן טבעי, גם דאגה רבה); אם התופעה לא תחלוף מאליה, גש לטיפול. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה פרסונליזציה

פלוני
    16/02/2009

קראתי על תופעה שנקראת "דה פרסונליזציה", ואני חושב שהתחושות שאני מרגיש, כל הניתוק, חוסר מיקוד, בכאילו "מציאות שונה" מאוד דומות לתסמינים של הדה פרסונליזציה. האם יכול להיות שיש לי את זה? אם כן, האם זה עובר? איך אפשר להעביר את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למפוחד

ד''ר חיים היילפרין
    16/02/2009

יש מצב, אם כי מדובר יותר בדיריאליזציה מאשר בדיפרסונליזציה. לגבי שאר שאלותיך - קרא שוב את תשובתי לעיל; מה יכול להיות יותר ברור מאשר "זה יחלוף מעצמו" או "גש לטיפול"?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה גם אצלי כנראה תענו לו בבקשה..

מ.
    06/03/2009

האם זה יכול לעבור או להשתפר? אם נגיד רמת החרדה / דיכאון פוחתת גם זה אמור לעבור? מצב מפחיד וקשה ביותר כל הניתוק הזה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא להתייחס

מ.
    06/03/2009

הגעתי להודעה מחיפוש בגוגל ולא ראיתי את כל התגובות להודעה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבה חיובית

אירה
    10/03/2009

תשתדל לחשוב חיובי על אנשים ועל העולם, תעשה חשבון נפש - זה יגרום לך להפסיק לדאוג ! כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן יש שינויי

חסויי
    24/07/2009

אחרי עישון חשיש בפעם הראשונה אנשים לא מגישים שום סטלה
    ביגלל שהמוח עובר שינוי כל שהו שמדענים עד היום לא יודעים להסביר אותו
    וגם לא יודעים מה הוא ! רק אחרי פעמיים או שלוש כבר מתחילים להנות מהחשיש
    ביגלל שהמוח עבר שינוי כל שהו שלא ניתן להסביר אותו
    אבל על תידאג אחי לא עשנת הרבה אז לא נורה ביכלל הכל רק בראש שלך
    כלום אצלך לא ישתנה מילבד מה שהמדענים לא יודעים להסביר את השינוי הזה
    אבל הכל בסדר על תידאג !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו