עזרה בטיפול בחרדות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• עזרה בטיפול בחרדות
    שלומית
    15/02/2009

שלום רב. אני אשה בת 34, נשואה ואמא לילד בן 3. מאז ומתמיד הייתי דאגנית יתר אבל מאז ההריון עם בני הדאגה הפכה לחרדות. המצב ממש מתדרדר בחודשים האחרונים ואני מוצאת את עצמי יותר פוחדת וחרדה מתמיד. הדאגות/חרדות שלי הן בעיקר קשורות לבריאות- של בני וגם שלי ושל בעלי. בחצי השנה האחרונה בני אובחן כאסמטי ומאז אני לא ישנה בלילות - בדרך כלל מפתח התקפים בלילה עם שיעולים רבים ואני כל הזמן דרוכה- מצב שמדיר שינה מעיני. חוץ מהחרדה הקבועה לבריאותו של בני התחלתי להיות גם חרדה לעצמי- דבר חדש בשבילי- אני בחורה בריאה וחזקה ומה שגרם למהפך הוא- בדיקה אצל רופא נשים שמצא משהו ברחם והפנה אותי לבדיקות דם לתאים סרטניים- הבדיקות בינתיים תקינות ואני במעקב- לא אמורה לדאוג בכלל לפי הרופאים, אבל מאז אני פשוט משתגעת- כל שבוע משהו אחר כואב לי ומציק לי ואני כל הזמן חושבת על מחלות סופניות ונוראיות- ממש אין מנוחה לחרדות שלי, בתקופה כזאת אני לא אוכלת, יש לי בחילות וממש קשה לי לתפקד. בקיצור אני מרגישה שהדאגה שתמיד היתה לי הפכה לחרדות גדולות שקשורות תמיד לבריאות ולפחד שאני אמות או שבני יהיה מאוד חולה- ומה יהיה איתו אם משהו יקרה לי או לבעלי...וכו. אין לזה סוף ואני בטוחה שאני צריכה לטפל בעצמי ולהרגיע את עצמי איך שהוא כי החרדות האלה גם משפיעות כמובן על בעלי ובטח שעל בני. אני רוצה לטפל בעצמי ומבקשת הכוונה- לאן לפנות ? לאיזה סוג טיפול כדאי ללכת? אני לא מעוניינת להיות מטופלת אצל פסיכולוג לטווח ארוך....מקווה למשהו יחסית קצר ויעיל שיאזן אותי קצת. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בטיפול בחרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לשלומית

ד''ר אודי אורן
    15/02/2009

לשלומית שלום,
    בהתבסס על מה שכתבת אני מעריך שטיפול ממוקד וקצר יחסית יוכל בהחלט לעזור לך.
    ילדים לוחצים להורים רבים על "כפתורי" הדאגה והאחריות וזה מביא לא פעם לעלית מפלס הדאגה/חרדה מעבר לרצוי/יעיל.
    טיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי בהחלט יוכלו לעזור לך. ודאי כי המטפל אמנם התמחה בטיפולים אלו.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

בדוי
    20/02/2009

לחרדה ממצב משפחה תפני לפסיכולוג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו