מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש השלכות עדיין?קרן17/02/2009
שלום רב! איך אני יכולה לדעת אם התגברתי עד סופם על כל ההשלכות שנגרמו כתוצאה מסוג של טראומה ולאחריו היו תופעות חרדתיות למשך 4 שנים. התופעות נעלמו עם הזמן (הימנעויות לצאת מהבית ולחזור לחיים), ללא טיפול מיוחד (למרות שניסיתי מס' טיפולים אך אלה לא עזרו לי בזמנו). העניין, שבתחושתי כאילו עדיין חסר משהו שאבד שאני לא יכולה להגדירו אבל ייתכן כי התחושה נובעת בגלל שנותקו הקשרים החברתיים מאז וכיום אני לבד, ללא בן זוג. בנוסף, לעיתים אני מתעייפת מהר ובקלות ובעיניים יש מעין ערפל. בוא נאמר שייתכן כי לא חזרתי לעצמי באופן מלא כמקודם. מאחר ועברו מאז 4 שנים אני לא מאמינה כל כך שניתן עדיין לעשות עם זה משהו באופן שיספק אותי ולכן המוטיבציה שלי מלמצוא טיפול הולם חלשה. אני עדיין מאשימה עצמי שהדבר יכל להימנע ולרוב אני משווה עצמי איך אני הייתי לפני ואיך אני עכשיו. בגלל שרוב הכנסותי ירדו פלאים מאז, זה גורם נוסף לחוסר המוטיבציה לטיפול ביחס לתוצאות האפשרויות. זאת ועוד, אני כבר לא נמנעת כמו שהיה לאחר המשבר אז אני תוהה בשביל מה. ואם כן, אני חושבת על טיפולים אולי אלטרנטיבים. בקיצור, בגלל שעבר הרבה זמן נראה לי שזה לא יהיה כ"כ רלוונטי עבורי בהתחשב בתוצאות. בגלל שקראתי הרבה תיאוריות שמסבירות את הסימפטומים הרבים והכרונים שיכולים להשאר, אני מניחה שמשהו מתוך כל זה קיים, נשאר וישאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לקרן
ד''ר אודי אורן18/02/2009לקרון שלום,
אני חושב שנתת לעצמך תשובה לגבי ההשלכות של הטראומה. טיפול EMDR יכול לעזור גם שנים רבות לאחר הטראומה. 4 שנים זה לא הרבה זמן ואני לא ממליץ לך לקבל את התאוריות שאומרות שאין אפשרות לעזור.
המרכז לטיפול באישה ואלומה נותנים טיפולים מוזלים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)