פחד בשעות החשכה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד בשעות החשכה
    מתעניינת
    22/02/2009

שלום לעיתים כשאני לבד בבית בשעות שכבר חשוך בחוץ, אני יכול לדמיין שיש עוד מישהו בבית (דמות מאיימת, כמו למשל זר שפרץ לתוך הבית ומאיים לפגוע בי). אני יודע שזה דמיון ועושה את ההבחנה בין דמיון ומציאות. ובכל זאת זה מפחיד אותי באותם רגעים. למשל כשאני בחדר אני לא פוחד, אבל אם אני צריך ללכת לשרותים למשל, אז אני מתחיל לפחד להתהלך בבית. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי את התופעה ואיך צריך לטפל. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד בשעות החשכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללירן

ד''ר חיים היילפרין
    23/02/2009

החשש (או תחושה) שיש אדם זר בבית הוא חשש שכיח מאד ומובן לגמרי (במיוחד אצל מי שחי בגפו או נמצא לבד בבית) - אף אחד אינו שש להיתקל בפורץ באמצע הלילה. קשה "לתפור" לך טיפ טיפולי מבלי לדעת פרטים רבים נוספים אודותיך ואודות נסיבות חייך; אם אתה ממש מוטרד מכך, כדאי לך לפנות לפסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית או ב-EMDR - ניתן להקל עליך משמעותית בשתיים-שלוש פגישות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו