מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עובר עליו?סיון1224/02/2009
אוף. אני לא מאמינה שזה אמיתי בכלל. אני בת 23, יש לי חבר מקסים בן 27, הכרנו בעבודה בקיץ שעבר ונהיינו זוג רשמי לפני 4 חודשים בערך. ההתחלה לא הייתה קלה בינינו.היה מדהים וניצוצות אבל באיזשהו שלב אני נכנסתי לסרט כפי שכבר קרה לי בעבר בקשרים. פחד וחרדה לא מוסברים, דווקא כשהכל טוב, ואז מחשבות בלתי פוסקות אם אני אוהבת או אולי לא וכו'. אני לא ארחיב בדיבור על עצמי מכיוון שאני כבר בסדר. החלטתי ללכת לטיפול, כי הרגשתי שהחבר הנוכחי שווה את זה, שאני מרגישה אליו משהו שעוד לא הרגשתי, אפילו שהיה לי חבר 3.5 שנים לפניו, ושהחרדות והמחשבות זה דברים שלא קשורים אליו אלא משהו בי. אז אני בטיפול עכשיו והוא מאוד מאוד עוזר לי. מה שאומר שנהיה לנו מדהים. מדהים מדהים מדהים. הצלחתי להשתחרר מכל המחשבות ואני סוף סוף זורמת ונהנית מהחיים ומהקשר הזה. הוא באמת אוהב אותי ואני באמת אוהבת אותו. אמרנו את זה, אנחנו מרגישים את זה, יש לנו באמת קשר לא רגיל- גם רציניים, גם כייפים, יוצאים ורוקדים ומבלים וגם סתם נמרחים מול טלוויזיה והכל כל כך כיף... לפני שבוע וקצת היה יום האהבה, הוא הכין לי ארוחה, שתינו קצת, רקדנו בסלון, הרגשתי כאילו הרגע הזה באמת לקוח מסרט. וגם כל הזמן אמרנו את זה לעצמנו. עד כאן הכל נשמע טוב. כמה ימים לאחר מכן ראיתי שהוא לא כ"כ במצברוח. אחרי ששאלתי כמה פעמים מה קרה לו הוא התחיל לבכות, די בהיסטריה, לא הצליח להירגע, אמר שהוא לא מבין מה קרה, שכ"כ מדהים לנו ביחד אבל הוא כאילו "הסתכל" על הקשר שלנו מבחוץ ועצם זה שהוא עשה את זה- הלחיץ אותו, שכאילו משהו לא כרגיל וזה מפחיד אותו והוא אפילו לא יודע מה. הוא חזר על זה שהוא אוהב אותי כל כך והוא לא רואה את עצמו בלעדי והוא אוהב להיות בקשר, במיוחד בקשר איתי, שטוב לו, שהחברים שלו והמשפחה שלו אוהבים אותי, שהכל פשוט טוב ואז הוא משתגע עוד יותר למה כביכול יש משהו שמציק לו. זה נראה כאילו הוא עובר מה שעבר עלי. אני נורא מבינה אותו, כמעט מרגישה אותו. אבל אני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני עוזרת לו, מדברת איתו, מלטפת אותו כשהוא בוכה (קשה לו נורא, עדיין). אבל מצד שני אני חרדה לקשר, אני מפחדת שהוא יעזוב אותי, אני כל כך אוהבת אותו... הוא החליט ללכת לטיפול גם. לא מהיר מדי כדי ללכת לטיפול? רק שבוע ומשהו הוא מרגיש זוועה, ואף פעם לא חווה את זה קודם, וכרגע אין לו כלים להתמודד עם זה לבד. ואולי בכלל הוא עובר משהו אחר ממה שאני עברתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסיוון
ד''ר חיים היילפרין25/02/2009איני רואה סיבה שהמשבר יגרום לחברך לעזוב. המשיכי לתמוך בו בכל דרך, ועודדי אותו לגשת לטיפול. לשאלתך, אף פעם לא מוקדם לגשת לטיפול; ההיפך, פניה מוקדמת לפסיכולוג עשויה לצמצם את משך וממדי המשבר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)