חרדת קהל

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת קהל
    מי-דן
    14/03/2009

שלום, אני לומדת באוניברסיטה. יש לי חרדת קהל וזה מקשה עלי, משום שפרזנטציות הן חלק ממטלות הקורסים השונים. ובכלל נוצר מצב בשנה זאת שאני נמנעת מלדבר בכלל בשיעורים.זה לא כתוצאה מטראומה כלשהי, אני חושבת שזה נובע מבישנות שלי ומהיותי חרדתית בכלל. האם יש טיפול כלשהו שיכול לסייע לי. תודה, מי-דן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת קהל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למי-דן

ד''ר חיים היילפרין
    15/03/2009

עומדות בפניך מספר אפשרויות. לטיפול נקודתי בתסמינים את יכולה להשתמש בתרופה נוגדת חרדה כמו דרלין (באמצעות מרשם רופא בלבד). התרופה משככת את חרדת הקהל ומאפשרת לך שליטה רצונית ומיידית, אך אינני ממליץ עליה מאחר וקל לפתח תלות פסיכולוגית בתרופה שלא לצורך. האפשרות המועדפת היא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. ברוב המקרים טיפול נכון מסייע לפונים להיפטר מהבעיה תוך פגישות ספורות בלבד. אפשרות שלישית היא להצטרף לקבוצות אנשים הנפגשות במיוחד למטרה זו. בארה"ב ישנן זה שנים אגודות כמו Toastmasters או Hopeful Talkers המסייעות לאנשים להיפטר מפחד קהל. בישראל הנושא פחות ממוסד אך מתקיימות מדי פעם סדנאות או קורסים המאפשרים למשתתפים לתרגל באופן הדרגתי ומבוקר עמידה בפני קהל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו