פחדים ליליים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחדים ליליים
    ליז
    04/05/2009

בתי כמעט בת 12, תלמידה מצטיינת עם ויכוחים של גיל ההתבגרות, לא ישנה מאז יום השואה, הורי הינם ניצולי שואה והיא טוענת כי הסיפורים משפיעים עליה. מס' ימים לפני יום השואה ביקשה ממני רסק יו ושאני אבדוק אם אכן יש לי בבית, בערב יום השואה בלילה היא נתקפה בחרדות נוראיות תוך כדי רעידות בגוף, נתתי לה פסיפלורה מרוכז, עד היום כל לילה אינה נרדמת לבד, ומתחילה לבכות שניקח אותה לרופא שאנחנו לא מבינים אותה, והיא רוצה למות בין ובין אפשר לדבר איתה על כל דבר והיא חוזרת לעצמה, לקחנו אותה לסבוב במכונית מס' פעמים אך לפי בקשתה, אך עד שהיא לא לוקחת את הפסיפלורה היא לא נרגעת תוך כדי צעקות נוראיות שלא אוהבים אותה ולא מבינים אותה, ואי שינה, בבוקר היא עומדת על כך שתלך לביה"ס, אני חסרת אונים ולא יודעת איך להתנהג, לייעוצכם אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים ליליים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לליז

ד''ר אודי אורן
    04/05/2009

לליז שלום,
    קשה לדעת בדיוק מה קורה לביתך.
    אני משער שמדובר בקושי נקודתי שקשור ביום השואה בשילוב הרקע המשפחתי שלכם.
    בהנחה שחלפו כבר שבועיים מאז יום השואה והסימפטומים עדיין לא חלפו, אני ממליץ על פניה לאיש מקצוע. פסיכולוג ילדים בעל מומחיות בטיפול משפחתי נראה לי מתאים לטפל בקושי איתו מתמודדת המשפחה. איני מכיר את התכונות המרגיעות של פסיפלורה מרוכזת כך שאני לא בטוח שהיא תמשיך להשפיע לאורך זמן.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו