עזרה דחוף

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף
    מתלבטת
    05/05/2009

שלום

אני ממש לפני לידה כל יום .... יש לציין שהייתי בטיפול תרופתי לפני ההריון והפסקתי בשל ההריון ובזמן ההריון הייתי בטיפול פסיכולוגי שלא הועיל ויש מספר נושאים שממש מטרידים אותי:
    1. אני בעלת ocd האם ילדי גם יהיה בעל הפרעה זו או הפרעה חרדה אחרת. האם יש איזה הורמון שמשתחרר במהלך ההריון ועובר לעובר שגורם לocd ? קראתי דבר זה באינטרנט האם יש סיכוי שילדי יהיה בריא נפשית?
    2. יש לי מחשבות נוראיות שלי מרגישות ממש הגיוניות ורציונליות ששום טיעון הגיוני לא עוזר להעלים אותן כמו: שתינוק לא צריך לקבל כל הזמן אהבה כי אז הוא יתרגל לכך וישתעמם ולא יעריך את זה.כמו שאדם שלא אכל הרבה זמן יעריך אוכל יותר מאדם שיש לו אוכל זמין כל הזמן. או שאם אני יעניק לילדי חום ואהבה זה יגרום להתפרצות של הפרעת ocd או חרדה אחרת משום שהוא יפחד לאבד את הוריו או משהו בסגנון. לפני ההריון לא היו לי כלל מחשבות כאלה אני ממש חוששת שאפגע בבני בהתפתחותו הנפשית .אולי אני לא ראויה להיות אמא?
    אשמח לתגובתך בהקדם ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לבקשת עזרה

ד''ר אודי אורן
    05/05/2009

שלום רב,
    תקופת ההריון היא תקופה שבה חווים הרבה רגשות ואלו מביאות איתן הרבה מחשבות שחלקן לא עונות לכללי ההגיון הרגילים.
    עובדה זו נכונה עוד יותר אצל נשים שסבלו מחרדה לפני ההריון והפסיקו טיפול תרופתי. מסיבה זו המצב שאת מתארת אינו יוצא דופן.
    המחשבות והדאגות שאת מתארת שייכות ל-OCD ולמצב ההורמונלי/נפשי שלך.
    יש בהחלט סיכוי שילדך יהיה בריא נפשית.
    ברור שתעניקי לילדך את החום והאהבה שלו הוא יהיה זקוק.
    לאחר הלידה וההתאוששות חזרי להתייעצות עם הפסיכיאטר שלך בנוגע להמשך הטיפול התרופתי.
    אני מאחל לך לידה מוצלחת והנאה גדולה בגידול ילדך,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו