חרדה ממחלה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה ממחלה
    צ
    08/05/2009

שלום רב למומחים,
    הסיפור שלי קצת ארוך אז אני מתנצלת מראש...
    לפני כשנתייים וחצי ניהלתי שני מגעים מיניים לא מוגנים עם שני גברים שונים, אחרי שהבנתי את חומרת המעשה נכנסתי ללחץ היסטרי מאיידס (בעקבות פרידה מאחד מהבחורים שהיו מעורבים בעיניין) ונבדקתי כ3 פעמים בועד למלחמה באיידס, 3 בדיקות שיצאו שלילות ב"ה.
    מאז ועד היום אני נמצאת עם פרטנר קבוע שגם נבדק יחד איתי ושנינו יצאנו שליליים אך החששות מאיידס חוזרות ותוקפות אותי מידי כמה זמן וכשיש לי "תקף" כזה אני ישר רצה לאינטרנט מבררת דברים (כבר ניהיתי מומחית לנושא..) שואלת בפורומים הנוגעים לדבר כאשר כל פעם אני מקבלת תשובה כי אין לי מה להיות מודאגת, נבדקתי אחרי תקופת החלון וכו'..
    למרות זאת המחשבות חוזרת ונשנות, כל מיני מחשבות של "מה אם.." מה אם לא עבר מספיק זמן מה אם הבדיקות מוטעות ומה ומה ומה.... אני נורא חרדה מהנושא וכשזה קורה לי אני כאילו צריכה להתרכז, לשכנע את עצמי לקרוא הודעות ששלחתי בפורום שעליהן ענו הדוקטורים וכד'.. אף אחד לא יודע על החרדה הזו אגב
    עכשיו יש לי מספר תהיות בנושא
    הבחור שנפרדתי ממנו באותה התקופה שפחדתי "עבד" עליי (אמר לי בדיעבד שזה היה בצחוק וכדי לקבל תשומת לב) שהוא עשה בדיקה והוא נשא (מזל שיומיים לפני זה נבדקתי בפעם ה3 ויצאתי שלילית) ונכנסתי להתקף פניקה רציני שהיה לי קשה לצאת ממנו גם אחרי שהוא אמר שהוא עבד עליי למרות שידעתי שנבדקתי והכל בסדר עדיין היו לי חששות- האם החרדה יכולה להיות תוצאה של הטראומה הזו?
    האם ידועים מקרים כאלה של חרדות? איך מטפלים בזה?
    אני סה"כ רוצה להיות כמו כל בנאדם שעבר את הבדיקה הזו והמשיך הלאה בחייו ללא מחשבות נוספות על זה ואני לא מצליחה
    עכשיו שאלה נוספת, האם לדעתכם כדאי להבדק שוב כדי כביכול לאשר לעצמי את הנושא? כיבכל הפורומים ששאלתי אמרו שאין צורך ואני לא רוצה לפתח תלות בבדיקות האלה ולא רוצה שוב לעבור את החרדה העצומה של לפני הבדיקה..
    בבקשה עיזרו לי, אני אובדת עצות לחלוטין...
    דבר נוסף: החרדה נובעת בד"כ עקב טריגר מסויים נגיד ראיתי כתבה על זה או דיברו על זה בחדשות וישר אני חושבת "או הנה זה סימן" גם כשאני לבד או משועממת...
    האם זו באמת חרדה ואלה הסימפטומים?
    תודה וסליחה על ההודעה הארוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ממחלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפ.

ד''ר חיים היילפרין
    10/05/2009

לאחר שעשית שלוש בדיקות שתוצאותיהן שליליות ניתן לומר בסבירות רבה ביותר שאינך נשאית. דאגתך המוגזמת היא אכן תסמין (קל) של חרדה, שבחלקה קשורה לטראומה שהותירה בדיחתו התפלה של חברך לשעבר. עצתי לך היא לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - יש סיכוי טוב שדי יהיה במספר פגישות כדי להקל עליך משמעותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר,

צ
    10/05/2009

ויש לי שאלה נוספת ברשותך,
    האם כשאני חושבת על זה ומתחיל לדפוק לי הלב במהירות ופתאום כל העתיד נראה לי שחור... זה גם סימפטום של חרדה קלה או שזה כבר משהו יותר רציני? גם בזה יוכל הפסיכולוג לטפל ביעילות?
    אני סה,כ רוצה לשכוח מהנושא אחת ולתמיד...

ותודה על עבודת הקודש שאתם עושים פה בפורום,
    שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו