מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאון ופוסט טראומהאירה02/06/2009
לפני 10 שנים היה לי משבר אישי וטופלתי תקופה מסוימת בשירותי ביראות הנפש ללא אבחנה מחלה פסיכוטית ,ללא אבחנה דכאון וכו'.
לפני 5 שנים נפצעתי קל בפיגוע מאז אני התחלתי לסבול מפוסט טראומה ,מצב רוח שלי רע ,פסימי.
התחילו בעיות עם זכרון,ריכוז ,שינוי במצב רוח,בעיות שינה וכו'.
אני הבנתי מה קרה ,כמו שאומרים ,נפל אסימון" רק כשבועיים לאחר אירוע .
כיום אני מטופל בתרופות קלונקס,רסיטל.מוגדר במרפאה כ סובלת מפוסט טראומה.לאחרונה שמעתי דעה ש:למי שיש פוסט טראומה לא יכול לסבול מדכאון.
הייתי רוצה לשואל :
1. אם זה שהיה לי בזמנו משבר נפשי על רקע משבר אישי גרם לפוסט טראומה להיות כל כך ארוכה?
2.אם למי שהו יש פוסט טראומה הוא לא יכול להיות אצלן גם דעאון?
3.למה "נפל אצלי אסימון"רק כשבועיים לאחר אירוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לירון
ד''ר אודי אורן02/06/2009לירון שלום,
לא רק שמי שסובל מפוסט טראומה יכול לסבול גם מדכאון, אלא שלאנשים רבים יש את שתי התופעות הללו ביחד.
פוסט טראומה מתפתחת לפעמים על רקע של משבר או טראומה קודמת.
זה מאד שכיח ש"האסימון נופל" זמן מה לאחר הארוע. אין הסבר ללמה זה קורה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)