פחד מוות מרופאי שיניים .?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד מוות מרופאי שיניים .?
    .....
    07/06/2009

שלום !!
    אני בת 14 .
    ויש לי פחד מוות מרפואת שיניים ובמיוחד מהזריקות הרדמה , איך שאני נכנסת לחדר של רופא השיניים הבטן שלי מתהפחת אני רועדת לפעמים מתחילה טיפה להזיעה ניהיה לי חם , ואני מתה לברוח משם .
    עברתי פעם עקירה מסובחת שהיה צריך לחתוח את החניכיים או משהו כזה וכמובן שכל זה נעשה ללא ידיעתי לכך , אמא שלי אמרה לי שזאת עקירה רגילה ושזה לא כואב [ זאת הייתה העקירה הראשונה שלי] , הגעתי לרופא הוא עשה לי זריקת הרדמה [אחרי איזה חצי שעה של בכי] , והתחיל לעשות משהו בשן ואתחלתי לצעוק א\ הוא עשה לי עוד זריקה גם היא כאבה לי אז צעקתי , ואז אני זוכרת שנכנסו עוד כמה רופאים והכל נהיה מטושטש , הרגשתי כאבים , למרות שעשו לי באותו הטיפול 5 זריקות הרדמה , כי הרגשתי שחותכים משהו למרות שזה לא כאב וראיתי דם [הכל היה לי מטושטש] אז צעקתי וחשבו שכואב לי , מאז אין לי שום אמון ברופא , ואני מאוד מפחדת להגיעה למצב הזה שוב .
    אני בטוחה שיש לי מלא סתימות שאני צריכה לעשות , ואמא שלי רוצה שאני יתחיל טיפול מקיף של השיניים , ואני מאוד מאוד פוחדת , כשכואבת לי השן אז אני לא אומרת כלום , אני מכחישה .
    מה אפשר לעשות כדי להרגיעה את הפחד ?\
    מחכה לתשובה , תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוות מרופאי שיניים .?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למישהי...

ד''ר חיים היילפרין
    08/06/2009

תתפלאי, אבל ישנם רופאי שיניים המתמחים בעבודה עם ילדים שמתים מפחד מרופא שיניים... כדאי קצת לחפש באינטרנט (או אפילו לשאול רופאי שיניים) על אותם רופאים שעובדים בטכניקות שונות שמקלות מאד על החרדה והופכות את הטיפול לחוויה נסבלת בהחלט. אין טעם לדחות טיפול שיניים (הרי בסופו של דבר זה רק יהיה יותר גרוע) - פשוט צריך למצוא את הרופא המתאים שאיתו חווית הטיפול תהיה נעימה ככל האפשר. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לבת ה-14

ד''ר אודי אורן
    09/06/2009

שלום,
    אמנם יש רופאי שיניים רגישים וכדאי לנסות למצוא אותם.
    אם זה לא יילך, טיפול ממוקד בשיטת טיפול פסיכולוגי בשם EMDR הוכחה כמאד יעילה בטיפול בחרדות מטיפולי שיניים.
    בכל מקרה, לא כדאי לדחות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו