תסמינים של חרדה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• תסמינים של חרדה?
    שלומית
    12/06/2009

שלום רב,
    רציתי לשאול האם בחילות קשות, חולשה כללית, קשיי נשימה, כאבי גב תחתון יכולים להיות קשורים לחרדת הבריאות שאני חווה בחודשים האחרונים?
    אני בטיפול פסיכולוגי כרגע שמאוד עוזר לי עקב חרדת הבריאות שתקפה אותי חזק מאוד לפני כחצי שנה ומאז אני חרדה כל הזמן שיש לי משהו נורא כמו סרטן או חרדה לבריאותו של בני בן ה 3.
    כרגע כבר שבוע אני מרגישה ממש ממש רע והבחילות לא עוזבות אותי.
    אני לא בהריון ואני בריאה חוץ מזה שיש לי אנדומטריוזיס שבדרך כלל גורם לכאבי בטן ולא לבחילות אצלי.
    יש מצב שמרוב לחץ אני מרגישה כ"כ רע? או שאני צריכה לאשפז את עצמי במיון כדי שיבדקו אותי מהיסוד? עשיתי בדיקות דם כלליות השבוע והכל יצא תקין אבל עדיין יכולים מלא דברים להיות לא טובים.
    משום מה יש לי הרגשה שיש גבול למה שחרדה יכולה לגרום לגוף ואני מרגישה ממש חולה.
    אני בחורה בת 34, אמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים של חרדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשלומית

ד''ר חיים היילפרין
    13/06/2009

כל אבחנה נפשית מחייבת שלילה מקדימה של ממצאים רפואיים. יתכן ואחד או יותר מהתסמינים שציינת (כאבי גב או הבחילות, למשל) מקורו באמת בבעיה פיזית (בנוסף להפרעת החרדה) - יהיה עליך לעבור בדיקה מקיפה שתשלול כל ממצא רפואי לפני שתשקל האפשרות שמקור כל התסמינים נפשי. מובן שכדאי לך להתייעץ בעניין זה עם הפסיכולוג המטפל שמכיר אותך היטב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו