מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גורמים פיזיים לחרדהיואב13/06/2009
שלום,
אני בן 23 וסובל מגיל מאוד קטן מחרדה והתקפי חרדה. שמעתי שישנם גורמים פנימיים שיכולים לגרום לחרדה. עשיתי בדיקות בסיסיות כמו בלוטת התרים, קורטיזול, ויטמין B אבל לא נמצאה בעיה שם.
אז רציתי לדעת איזה עוד בעיות פיזיות יכולות להיות גורם לחרדה (חוסר בויטמינים, הורמונים וכו')?
רופא המשפחה שלי אינו מגלה ידע רחב בנוגע לנושא אז רציתי לדעת אם תכלו להביא לי קצת הסבר.
וגם אם איזה מין רופאים כדאי להתייעץ בקשר לזה?
תודה!
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ליואב
ד''ר אודי אורן14/06/2009ליואב שלום,
כפי שכתבת חרדה יכולה לנבוע מבעיות פיזיות שונות, אך נראה לי כי הבדיקות שעשית מכסות את רוב התחומים המוכרים. איני מכיר חרדה כתוצר של בעיות הורמונליות או מחסור בויטמנים.
אני מניח שאתה אדם בריא פיזית, ולכן אני מציע שתשקול את האפשרות שהקשיים איתם אתה מתמודד מזה שנים באים ממקור שאיננו פיזי, אלא מהשפעת ארועי חיים על הגוף.
אני מציע לך להתמודד עם התקפי החרדה והחרדה בעזרת טיפול פסיכולוגי ממוקד: EMDR או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)