מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני גם?גלית13/06/2009
שלום, לפני כשבועיים חברה שלי (חברות של שנים) הטיחה בפני באגרסיביות שלדעתה אני סובלת ממאניה דיפרסייה. החברות, כאמור חברות ארוכת שנים. אמנם מעולם לא קיבלתי חוותת דעת כזאת מאף אחד אחר מהקרובים אליי, אבל אני אכן סובלת מדכאונות לפעמים, בעיקר כשזה נסוב סביב מערכות יחסים, או תכונות אופי מסויימות שלי שאני לא מרוצה מהם.
אני, לא מרגישה מאניה דפרסיבית. קראתי מעט על המחלה ונראה לי שהתסמינים רחוקים ממני, ובכל זאת נלחצתי מההערה שלה.
האם אני צריכה ללכת ליעוץ? או פשוט להבין ש"הפוסל במומו פוסל"?
קראתי גם שמחלה כזאת יכולה להתפרץ בגילים מאוחרים יותר.
בקיצור, מה דעתכם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לגלית
ד''ר אודי אורן14/06/2009לגלית שלום,
מניה-דפרסיה היא מחלה בעלת השפעות קשות על חייו של אדם. לכלנו יש ימים טובים יותר ופחות, מצבי רוח טובים ופחות טובים, אבל כאשר יש השפעה משמעותית שלילית ומתמשכת על חייו של האדם זה יוצא מגבולות הנורמה.
דכאון הרבה יותר נפוץ באוכלוסיה ממניה-דפרסיה.
איני יכול - על סמך המייל - לקבוע האם את סובלת מהמחלה, אבל ההשערה שלי היא שלא.
ביקור חד - פעמי אצל פסיכיאטר בקופת חולים יכול לפתור את השאלה.
אם את סובלת מדכאונות, ייעוץ/טיפול בהחלט יכול לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)