פחד מחשיש

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד מחשיש
    דניאל
    14/06/2009

לפני כמה חודשים חוויתי חוויה לא טובה מעישון בפעם הראשונה של חשיש.
    זאת אומרת במהלך העישון נכנסתי לחרדה.
    זה היה עישון ראשון וחד פעמי.

כמובן שהגעתי למסקנה שסמים זה לא!
    אבל מאז, אני פשוט מפחד מכל מה שקשור לדבר הזה שנקרא חשיש.
    שאני יוצא למועדונים או לפאבים אני כל הזמן מפחד אולי מישהו מעשן איזה ג'וינט או משהו כזה ואם אני אריח את החומר והוא יכנס לי לגוף.
    או שנגיד אני מכיר בנאדם שמעשן אצלי בשכונה, וחבר שלי גר בבלוק שלו, אז שאני עולה אני מפחד שהוא מעשן בבית שלו חשיש ואני אריח את זה.

אני מזהה את את החשיש בגלל הריח, אבל בכללי גם אם אני יוצא נגיד לאיזה פאב ואפילו שלא מעשנים או משהו כזה, אני מפחד להריח את הריח של החשיש ושזה לא יכנס לי לגוף.

האם הפחד שלי צודק וההשפעה של עישון פסיבי או ליתר דיוק הרחה של ריח החשיש מסוכנת? אני לא נמצא בסביבה של מעשנים או משהו כזה, אבל אני לא יודע נגיד אם אני אהיה ליד מישהו שמעשן באיזה פאב, זה הפחד שלי.

אשמח לדעת האם הפחד שלי מוצדק ואיך אני מתמודד עם דבר כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחשיש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדניאל

ד''ר חיים היילפרין
    15/06/2009

צעירים רבים חווים חרדה בפעם הראשונה בחייהם בהקשר להתנסות עם סם כזה או אחר. באופן טבעי, לאחר התנסות טראומתית אנחנו רגישים לכל ניואנס שמזכיר את הגורם לטראומה וחשים את החרדה מחדש. עישון פסיבי של חשיש (הרחה) לכמה שניות אינו מסכן אותך בפועל, אך אם אתה מעוניין להפטר לגמרי מהפחד, גש לשיחה עם פסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. מנסיוני, במקרה כמו שלך די לעיתים בפגישה אחת כדי להפטר מהחרדה ואשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו