מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכרון ופוסט טראומהאירה17/06/2009
שלום,
יש לי שאלה בעניין השפעת פוסט טראומה על זכרון.
לפני 7 שנים נפצעתי בפיגוע,נפצעתי קל.אבל הספקתי לראות את התוצאות הפיגוע.
מאז אני סובלת מפוסט טראומה ,אני נמצאת במעקב ומטופלת בתרופות.
תמונות מאותו אירוע קופצות לכמה שניות גם ביום גם בלילה.
כאשר מבקשים אותי להזכר בכל אותו היום אני לא יכולה להזכר ,רק בחלקיות.וזה לא עושה לי נעים בכלל.הדמעות יוצאות מעינים.מצב רוח מדרדר.
שואלים אותי באיזה בגדים הייתי-אני לא זוכרת טוב,שואלים באיזה מקום בדיוק הייתי ומה עשיתי ברגע של פיצוץ-לא זוכרת כל כך טוב.
יש לי גם בלבול בין חלום למציאות.
אני לא יכולה להזכר בתמונה שלמה מאותו רגע :לפני הפיגוע,אירוע עצמו ואחרי .
תמונה אחרי -היא בכלל מעורפלת ...
אם זכרון שלי נפגע ולא ניתן לשפרו?אם בעיה הזכרון זה גם חלק מפוסט טראומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאירה
ד''ר אודי אורן18/06/2009לאירה שלום,
בעיית הזכרון היא חלק מבעיית הפוסט טראומה. יש הטוענים שהפרעה פוסט טראומה היא במהותה בעיית זיכרון.
כל הסימפטומים שלך מאפיינים הפרעה פוסט טראומטית ואני ממליץ לך לפנות לקבלת טיפול ממוקד בבעיה זו.
טיפול בשיטת ה-EMDR מומלץ ביותר במקרים כאלו. חפשי באינטרנט או פני אלי ואשמח לעזור לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)