האם זאת טראומה ?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם זאת טראומה ?
    מירה
    22/06/2009

לפני מספר חודשים חוויתי התקף חרדה בעקבות בעיות בריאותיות לא משמעותיות ולאחר תקופה מאוד לחוצה.
    לאחר ההתקף הרגשתי כאילו סופי קרב.
    מאז חיי השתנו.
    אני מרגישה ניתוק רגשי ממה שקורה סביבי ואפילו מילדי, איני מתעניינת בשום דבר, אני מפחדת להיות לבד עם עצמי, השינה שלי אינה סדירה,, אני מוטרדת ממחשבות כמו משמעות החיים, כל אירוע קטן מפיל אותי וכדומה.יש לי התקפי חרדה במהלך היום, אני הולכת לעבודה אבל ממש מרגישה פחד לפני היציאה לעבודה ולפני החזרה הביתה אני מרגישה כאילו העולם לא ברור יותר ..... אני מרגישה כאילו משהו תופס אותי ולא מאפשר לי להשתחרר ולחיות ולשמוח כמו קודם.
    יש לציין שכיו םאיני חושבת בכלל על התקופה בה לא הרגשתי טוב וכיום מצבי הבריאותי הוא תקין.
    מצד אחד התחושות שלי הם כאילו שעברתי טראומה, כאילו שאני ב HOLD, אבל מצד שני אין לי כל זכרונות או מחשבות על התקופה בה לא הרגשתי טוב.

האם התופעה מוכרת ? איך אתם ממליצים לי לטפל ?

תודה

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זאת טראומה ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליעל

ד''ר חיים היילפרין
    23/06/2009

התופעה מוכרת - החוויה של התקף חרדה (במיוחד בפעם הראשונה) מהווה טראומה של ממש. חבל שלא נגשת מיד לטיפול ואת ממשיכה לסבול - במקרה כמו שלך די בד"כ במספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית כדי להפטר מהחרדה ומתופעות הלוואי שציינת. אשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו