חרדה לפני שינה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה לפני שינה
    דנה
    12/07/2009

יש לי ילדה בת 8.5 שבחצי השנה האחרונה מופיעים סימנים של חרדה הקשורה לשינה וליכולת להרדם. מספר שעות לפני השינה מטריד אותה הפחד שלא תצליח להרדם,ובעקבות כך היא לא תקום בבוקר ותאחר לבית הספר.(אני חשבתי שדבר זה יחלוף עם בואו של החופש הגדול ,אך טעיתי).התופעות שנראות לפני השינה הם:בהתחלה זה הופיעה סמוך לשעת השינה כאשר היא היתה שואלת כל כמה רגעים מה השעהוכשהגיעה השעה שמונה -תשע היא הכריחה את עצמה להירדם.היום המצב החמיר .וכבר משעות אחר הצהרים יש .ירידה במצב הרוח וחוסר שקט נפשי שהיא מנסה להפיג אותו על ידי שירים. הילדה נרגעת רק כאשר מבטיחים לה שינה לצידי ההורים . השאלה שאנו שואלים אותה באופן קבוע היא ממה בדיוק היא מפחדת, היא לא יודעת להסביר את הסיבה והיא תמיד מציינת שהמצב מאוד מפריע והיא רוצה שההרגשה הזו תחלוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לפני שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לדנה

ד''ר אודי אורן
    12/07/2009

לדנה שלום,
    ממליץ למקד את הילדה במשאבים שלה ופחות בקשיים.
    במקום "מה מפחיד?" אני ממליץ ללכת לכיוון של מה את צריכה כדי שזה יחלוף, מה השינה ליד ההורים נותנת, מה נותן את אותו דבר, מה מרגיע/משמח באופן כללי (איזה שירים?)
    ללמד אותה תרגילי הרפיה (נשימות, דמיון מודרך)
    לקרוא סיפורי ילדים בנושא פחדי לילה.
    דיבור על זה שפחדים בלילה זה דבר נורמלי שבא והולך.

אם שום דבר לא עובד, טיפול פסיכולוגי אצל מטפל הממחה בילדים בגישה התנהגותית-קוגניטיבית.

בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו