שאלה דחופה- בהקדם תענו זה חשוב!!!!!

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה- בהקדם תענו זה חשוב!!!!!
    קרן
    24/07/2009

שלום,
    אני בת 31 מחיפה, ואני לא יודעת בדיוק להבחין בין חרדה לדיכאון?בתקופה האחרונה (בשנתיים האחרונות בערך) יש לי גלים של מצבי רוח עזים או שאני מתעוררת שמחה או שאני מתעוררת מדוכאת וחסרת מצב רוח הרגשה של מועקה קשה. ואין לי חשק לכלום וגם בבית אני לא מתפקדת כשזה קורה.
    אני די עצבנית כל הזמן אנטי כעוסה חסרת סבלנות וללא סיבה. בעבר היה לי שמחת חיים ואני מרגישה שמשהו איתי לא בסדר ומפחדת שזה ימשיך כך כל חיי וזה די מטריד אותי.
    ועוד בעיה כשאני לבד בבית אני מרגישה מין פחד ולא יכולה להשאר לבד ולהתגבר על התחושה. עוברות לי גם מחשבות בראש שאולי חס וחלילה עומד לקרות לי משהו ואף אחד לא איתי בבית. אני לפעמים מתעוררת תוך כדי שינה עם מועקה בלב ומרגישה כאילו אני עומדת להתעלף וגם כשאני לבד, כשבעלי עובד בוקר אז אני מתעוררת איתו מוקדם בבוקר ולא יכולה להרדם חזרה בגלל שאני יודעת שהוא הולך ואני נשארת לבד בבית אז אני מתחילה להכנס ללחץ ומרגישה מיד לא טוב ורוצה לצאת מהבית. בעבר הייתי פוחדת להשאר ולישון בלילה לבד אבל זה לא היה קורה, היום זה קורה לרוב גם באמצע היום יש מצבים בודדים שכן אני יכולה לשהות לבד בבית ולתפקד אך לרוב זה ההפך. כשאני עם סביבה של אנשים זה לא קורה (למזלי) אני רגילה שנים להיות מוקפת אנשים......... ומאז שהחתנתי ועברתי לחיפה זה רודף אותי אני בודדה ואין לי אף אחד מלבד בעלי כל החברות והמשפחה באיזור אחר הפכתי להיות תלותית וחסרת אונים.....
    הפחד שלי לפנות לטיפול ושייתנו לי טיפול תרופתי שלא יעזור וירק יחמיר את המצב
    חשוב לי לציין שאני לפני הריונות ומסיפורים של חברות המצב של פחדים,מצבי רוח וחרדות רק מחמיר
    1)רציתי לדעת מה הבעיה שלי ממה אני סובלת בדיוק ?
    2) לאן עלי לפנות באיזור חיפה???
    3)מנסיונכם בתחום האם לפי דעתכם אני אצא מזה????

**** בבקשה תעזרו לי..... ותפנו אותי למישהו מומחה שייתן לי טיפול יעיל ונכון.

לעזרתכם אודה...
    קורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקרן

ד''ר חיים היילפרין
    25/07/2009

את מתארת תסמינים של חרדה (ושל דיכאון - מרבית האנשים שסובלים מהפרעת חרדה מגלים גם תסמינים דיכאוניים), וכדאי לך לפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. הנסיון בתחום מלמד שמרבית המטופלים אכן "יוצאים מזה", ותוך מספר פגישות מצומצם יחסית. אני מנוע עקרונית מלהמליץ על מטפלים ספציפיים (בחיפה ובכלל) אך את יכולה לברר דרך קופת החולים או באלפונים המקוונים של הסתדרות הפסיכולוגים ואיט"ה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קרן
    26/07/2009

תודה רבה,
    עזרת לי מאוד מקווה שאצא מזה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו