קלונקס- מספר שאלות לגביי היתרון

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• קלונקס- מספר שאלות לגביי היתרון
    חיים
    24/08/2009

קלונקס- מספר שאלות לגביי היתרון ובעיקר החיסרון!

לטיפול בחרדה/פאניקה- אני מטופל מזה כ-8 שנים בקלונקס, תחילה המינון עמד על 0.5 מ"ג ,והתחושה בקצרה "שיחרור, אפילו תחושה חיובית "המחסומים יורדים" , וניתן לתפקד!

אולם לאחר 3 חודשים עליתי למינון של 1מ"ג , ולאחר תקופה ועוד תקופה עד שקיום אני מחיזק במינון יומי של 4 מ"ג לפי חלוקה יומית של 2 מ"ג בבוקר ו2 מ"ג לאחר הצהריים , ולומר את האמת זה מאוד מסייע! (אפילו מציל לי את החיים מבחינה חברתית/אישית/עבודה/וכל אספקט.

אני רוצה להדגיש שללא הקלונקס אני "אדם מת מהלך", מפוחד סגור בבית ,מדוכא , ללא תחושה חיובית!, ומנגד כאשר ניסיתי דווקא באחרונה לרדת במינון אפילו בהדרגה ,לאחר יומיים התחלתי להרגיש דפיקות לב, פאניקה עד כדי תחושב "שתכף אני מת , או משהו כזה", קיצר תחושה איומה!

אז אומרים "סוס טוב לא מחליפים" ,אולם אני עוד צעיר ,בן 28 וחושש מהעתיד של פיתוח תלות והגדלת מינון למרות שקראתי באינטרנט כי ניתן ליטול קלונקס עד למינון אחזקה יומי של 12 מ"ג!. - לפי אתר מסיים שמציג מידע בנוגע לתרופות!.

מסקנות ושאלות.

1. ברור לי שאני מכור לקלונקס עד כדי כך שזה גורם לי סבל ותחושה איומה אם אני מוריד מינון.

2. ברור לי כי הגוף שלי מפתח תלות די מהר יחסית ולכן בעוד כמה שנים תיתכן בעיה!.

3. ברור לי שבלעדיי הקלונקס במינון 4 מ"ג ביום אני לא מתפקד!, יישן, בבית, תחושבת פאניקה/מחנק/חרדות קשות!.

4. ברור לי שהקלונקס נכון להיום ובשנים אחרונות "הציל ומציל את חיי".

5. מבחינת הפסיכיאטר הוא מסרב להגדיל את המינון!, ובנוסף הוא נתן לי "סורבון" כל יום במינון אחזקה של 40 מ"ג - שמסייע חלקית! אולם תופעות הלוואי גם לאחר מספר חודשים מאוד מכבידות , קרי ישנוניות/אפטיות/חוסר חשק!, בקיצור טיפול שלא יעיל!.

7. כיצד לדעתכם עליי לפעול לאור כל האמור ואני יודע שזה שאלה קשה!

8. אני כמובן לא מעוניין להתאשפז במחלקה פסיכיאטרית ומעולם לא התאשפזתי, ואף אחד מחבריי בחיים לא מודע למצבי!, למרות התפקןד היומי השוטף הנכון בשנים אחרונות!, אולם שוב הגלגל חוזר ונראה שפיתחתי תלות וקיים צורך במינון נוסף,אחרת אני מתקשה שוב לתפקד!

9. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחיים

ד''ר חיים היילפרין
    25/08/2009

חבל מאד שפנית תחילה לטיפול פסיכיאטרי (תרופתי) ולא לטיפול פסיכולוגי. מרבית האנשים הסובלים מתסמיני חרדה "יוצאים מזה" בטיפול קצר מועד בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית מבלי להזדקק לכדורים. גם כעת המוצא האופטימלי עבורך הוא לפנות לפסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הנ"ל ולאחר מספר פגישות להתחיל במשולב תהליך של גמילה הדרגתית מהקלונקס. אשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו