חוסר שינה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חוסר שינה
    הילה
    26/08/2009

שלום,
    שמי הילה אני בת 25 וחולת אפילפסיה מגיל 12. ההתקפים אובחנו כנגרמים לי עקב חוסר בשעות שינה. אי לכך בכל פעם בה אני יודעת שעליי להתעורר בשעה מסויימת, בין אם זה ללימודים ובין אם זה לעבודה (לא משנה באיזו שעה..) אני מתחילה לפחד שמא לא אשן מספיק ובכל פעם שאני מסתכלת בשעון אני מחשבת כמה שעות נותרו לי עד שאני אצטרך לקום. בשנה האחרונה התחלתי לקחת כדורי שינה נוסף על הטיפול התרופתי באפילפסיה וקשה לי מאוד להסתדר בלעדיהם, מה גם שכדור אחד בלילה לא מספיק לי ולעיתים דרושים לי 4 (!!).
    כתוצאה מהתלות שלי בכדורים והחרדה לגבי מספר שעות השינה שלי בלילה, אני לעיתים מפספסת שיעורים חשובים ואפילו מבחנים ולא תמיד אני מצליחה להשלים אותם.
    הייתי רוצה לדעת האם יש טיפול אחר שהוא לא תרופתי/כימיקלי שיעזור לי לישון כהלכה ולהפחית את הפחדים שיש לי מהתקפים?

בתודה מראש, הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להילה

ד''ר חיים היילפרין
    27/08/2009

כן. טיפול פסיכולוגי (שיחתי) בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אם היית ניגשת תחילה לטיפול פסיכולוגי ולא תרופתי, יש סיכוי מצויין שלא היית זקוקה כלל לכדורי שינה כדי להירדם (וודאי שלא היית מתמכרת להם). בשלב זה אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיאפשר לך, בשלב מעט מאוחר יותר, להיגמל גם מכדורי השינה. אשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו