מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר שינההילה26/08/2009
שלום,
שמי הילה אני בת 25 וחולת אפילפסיה מגיל 12. ההתקפים אובחנו כנגרמים לי עקב חוסר בשעות שינה. אי לכך בכל פעם בה אני יודעת שעליי להתעורר בשעה מסויימת, בין אם זה ללימודים ובין אם זה לעבודה (לא משנה באיזו שעה..) אני מתחילה לפחד שמא לא אשן מספיק ובכל פעם שאני מסתכלת בשעון אני מחשבת כמה שעות נותרו לי עד שאני אצטרך לקום. בשנה האחרונה התחלתי לקחת כדורי שינה נוסף על הטיפול התרופתי באפילפסיה וקשה לי מאוד להסתדר בלעדיהם, מה גם שכדור אחד בלילה לא מספיק לי ולעיתים דרושים לי 4 (!!).
כתוצאה מהתלות שלי בכדורים והחרדה לגבי מספר שעות השינה שלי בלילה, אני לעיתים מפספסת שיעורים חשובים ואפילו מבחנים ולא תמיד אני מצליחה להשלים אותם.
הייתי רוצה לדעת האם יש טיפול אחר שהוא לא תרופתי/כימיקלי שיעזור לי לישון כהלכה ולהפחית את הפחדים שיש לי מהתקפים?
בתודה מראש, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להילה
ד''ר חיים היילפרין27/08/2009כן. טיפול פסיכולוגי (שיחתי) בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אם היית ניגשת תחילה לטיפול פסיכולוגי ולא תרופתי, יש סיכוי מצויין שלא היית זקוקה כלל לכדורי שינה כדי להירדם (וודאי שלא היית מתמכרת להם). בשלב זה אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיאפשר לך, בשלב מעט מאוחר יותר, להיגמל גם מכדורי השינה. אשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)