ציפרלקס, ואבן, אלפרליד והתקפי חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס, ואבן, אלפרליד והתקפי חרדה
    יונה
    28/08/2009

שלום. מזה כמס' ימים חוויתי התקפי חרדה שהיה לי קשה לצאת מהם. פניתי אל רופא המשפחה שלי שנתן לי ציפרלקס (חצי כדור בבוקר ולאחר 3 ימים לעבור לכדור שלם), נתן לי אלפרליד (כדור אחד בבוקר ואחד אחה"צ) ו-ואבן לימים הקרובים כדי שאצליח לישון מאחר ושלושה ימים כמעט רצופים כמעט ולא הצלחתי לישון.
    שאלתי היא- האם לאחר 3 חודשי טיפול בציפרלקס, לאחר ירידה בשימוש בהדרגה והפסקה שלו לגמרי אני ארגיש טוב לחלוטין? האם התקפי החרדה לא יחזרו ברגע שאפסיק את התרופה? כי אינני רוצה להיות תלויה כל חיי בתרופה על מנת לנהל אורח חיים תקין. האם ישארו לי תופעות לוואי מהשימוש בתרופה זו?
    כרגע אני מטופלת בציפרלקס רק כיום אחד וברור לי שיום אחד לא מספיק כדי שהתרופה תתחיל להשפיע, אך אני רוצה לדעת האם הציפרלקס יעזור לי להעביר, או להתעלם, מהמחשבות הרעות שתוקפות אותי כל הזמן?
    המצב שלי מעציב אותי וקצת מדכא אותי... אני רוצה מאד שהוא יעבור ולהרגיש טוב שמחה, בטוחה ומאושרת.
    אני יודעת שעבר בסה"כ יום וחצי של טיפול אבל אני רוצה לדעת שיש אור בקצה המנהרה ושהטיפול הזה יהיה איכותי ויעיל ושיעזור לי לחזור לשגרת חיי. כרגע אני לא מסוגלת להישאר לבד בבית כי מיד משתלטות עליי מחשבות רעות ומפחידות שמשהו רע יקרה לי. האם זה יעזור לי? האם אוכל אי פעם להישאר לבד בבית שוב??
    המון תודה מראש על התגובה וסליחה על האורך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליונה

ד''ר חיים היילפרין
    29/08/2009

רופא המשפחה אינו הכתובת המועדפת לטיפול בהתקפי חרדה, כפי שטיפול תרופתי אינו האופציה המועדפת לטיפול בחרדה - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. הסיבה פשוטה - הטיפול התרופתי מקל על הסמפטומים אך אינו מטפל בשורש הבעיה, בשינוי המתבקש בדפוסי החשיבה, הרגש וההתנהגות או בנסיבות האובייקטיביות. ברוב המקרים, הטיפול השיחתי מצליח ללא צורך בטיפול תרופתי, אם כי הפסיכולוג עשוי להמליץ על טיפול תרופתי במקביל (וגם במקרה זה הכתובת לקבלת התרופות היא פסיכיאטר המומחה בתחום, לא רופא המשפחה). עצתי לך היא לפנות לטיפול פסיכולוגי (בשלב זה במקביל לטיפול התרופתי) - בדרך זו ניתן לומר במידה רבה של וודאות שתוכלי לחזור לשגרת חייך, להשאר לבד בבית וכד'. אשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יונה
    31/08/2009

למעשה, לפי תשובתך, אינך ממליץ כלל על תרופות וזה קצת מלחיץ אותי.
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא עניין שלוקח זמן, בטח שלא מקבלים תור למטפל מיידית וגם ההשפעה אינה מיידית.
    אני הייתי במצב של אפיסת כוחות- לא הצלחתי לאכול או לישון במשך כ-4 ימים. לא הצלחתי לצאת מהמעגל שנכנסתי אליו והייתי חייבת לחזור לתפקוד כלשהו על מנת שתהיה לי היכולת ללכת לעבודה ולא לשבת בבית בחרדות ולחצים, האם במצב כזה תרופות אינן פתרון יעיל?
    האם שילוב של ציפרלקס למשך זמן מה (לא ארוך, אלא עד שיפור במצבי) בשילוב טיפול התנהגותי אינו הפתרון האידאלי? (כך שמעתי וקראתי במס' מקומות)
    האם כאשר המצב הוא סוג של "חירום", משמע- הבנאדם לא מתפקד ולא מסוגל כמעט לעמוד על הרגליים מחוסר כוחות, האם אז התרופות אינן יעילות כעזרה ראשונה?
    בנוסף רציתי לשאול- למיטב הבנתי טיפול קוגניטיבי הוא איננו מסוג הטיפולים ה"חופרים", זאת אומרת- לא מסוג הטיפולים בהם נוברים וחופרים בעבר שלי כדי למצוא דברים שקרו או לא קרו. האם אני טועה?
    שוב תודה רבה מראש ותודה על התשובה הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליונה

ד''ר חיים היילפרין
    31/08/2009

כפי שכתבתי, גם אני מצדד בשלב זה בטיפול משולב (פסיכולוגי ותרופתי), וכן, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי אינו מסוג הטיפולים שבהם "נוברים וחופרים בעבר"...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו