ייעוץ והכוונה לגבי התקפי חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• ייעוץ והכוונה לגבי התקפי חרדה
    אלמוני
    30/08/2009

שלום רב,
    אני בן 32, בריא,מעשן כ-10 סיגריות ביום בממוצע(וזאת לאחר שהפחתתי בכמויות במהלך השנה האחרונה) ודי מאושר בסכ"ה בחיי האישיים (עבודה, זוגיות, משפחה וכו'). לפני כשנה, באחד הלילות הרגשתי קושי בנשימה, שהתבטא בחוסר יכולת לקחת שאיפה עד סופה ולהכניס את מלוא האוויר לריאות.לא מדובר בקוצר נשימה היסטרי המלווה בנשימות קצרות והרגשת חנק, אלא בקושי מסוים. תופעות כמו הזעה,תחושה שיד שמאל רדומה (לעומת יד ימין שתפקדה כרגיל),תחושה שיש מעין משקולת פנימית באזור הלב או הריאות(לעומת צד ימין שבו התחושה הייתה רגילה לגמרי),רעידות קלות ברגליים ומעין זרמים בגוף התלוו לכך.כמו כן,הרגשתי צורך לשנות תנוחה כל הזמן(מעין תחושה של חוסר מנוחה וחוסר יכולת למצוא תנוחה "מתאימה" שתקל על ההרגשה המוזרה)וצורך להתפנות לשירותים.באותו לילה לקחתי כדור נגד כאבים ושתית תה ולאחר 30 דק' ניתן לומר שחזרתי לעצמי.נלחצתי בעקבות המקרה והחלטתי לגשת לרופא משפחה שהמליץ לי לערוך סדרת בדיקות.הבדיקות(דם,לחץ דם,בדיקות מאמץ,צילום חזה,אקג ועוד)נמצאו תקינות לגמרי,למעט רמה גבוהה של טריגליצרידים בדם.לאחר שחזרתי עם התוצאות לרופא המשפחה,נאמר לי כי ככל הנראה מדובר בהתקפי חרדה.הוא ביקש שאקח כדורי הרגעה והמליץ על קלמנרבין או על רסקיו רמדי ואכן כך עשיתי.אלא שהתקפי החרדה לא הפסיקו ומאז חזרו במספר הזדמנויות(כ-6-7 מקרים של התקפים חמורים [לפחות מבחינתי,כי אין לי אפשרות להשוות,אלא להתקפים אחרים שלי] כמו הראשון ועם אותם תסמינים,פחות או יותר,ועוד מספר התקפים ברמות נמוכות בהרבה).ביום שישי,לפני כשבוע ויומיים,בעת שטיילתי ברחובות ת"א היה לי התקף די חמור(שוב,לפחות מבחינתי). מעבר לתסמינים שהתרחשו בהתקף הראשון,הרגשתי צורך עז להקיא(לאחר שאכלתי ארוחת בוקר),בתקווה שזה יעזור ויקל עליי, אך ללא הועיל.ביקשתי מאישתי,לאחר 30 דק' של התקף שתזמין ניידת אמבולנס שתפנה אותי למיון וכך קרה.במיון לקחו מדדים(לחץ דם,אקג,חום וכו' אך לא בדיקות דם,מאמץ או צילומים)כמו כן,נתנו לי תרופה בשם מודאל וזמן קצר לאחר שנטלתי אותה נרגעתי.הרופאה במיון נתנה לי מרשם ל-10 כדורים של מודאל והמליצה לי ללכת לבדיקה אצל פסיכיאטר.מאז,יש לומר, היה לי התקף נוסף אתמול(יום שבת) ועד כה נטלתי 3 כדורים סה"כ באופן עצמאי כשהתחלתי להרגיש רע.כל התקף כזה אורך כ-20-30 דק'.היום,יום א',ניגשתי לרופא המשפחה כדי לקבל ממנו המלצות לטיפול בתופעה.הוא נתן לי מרשם לעוד 10 כדורי מודאל,למרות שאני לא שש להשתמש בתרופה הנ"ל ואמרתי לו שאני נוטל אותה רק כאשר אני מתחיל לחוש ברע.מעבר לכך,גם הוא המליץ ללכת לפסיכיאטר ואיך לומר בעדינות,אני כלל לא מתלהב מכך(אני חושש מכתם בקורות חיי בעת שאחתום על טופס ויתור סודיות רפואית),אז הצעתי לקבל ממנו הפנייה לפסיכולוג תחילה ואכן כך נעשה.שאלותיי הן:האם אכן מדובר בהתקפי חרדה?האם אי פעם יעברו?איך ניתן להתמודד עמם?מהו הטיפול המומלץ על-ידכם?ואשמח לדעת כל מה שאפשר על הנושא..
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה

רוית
    31/08/2009

שלום לגבר בן ה32, קראתי את תגובתך בפורום,הנני בת 30 רווקה,וברצוני לחזק אותך ולומר לך שאני מעולם לא סבלתי מתופעות אלו, ובאמת לא חסר לי כלום, זה התחיל לפני כשנתיים, אנחנו לא יודעם למה זה? ממה זה בא? חושבים שעומדים לקבל התקף לב, וכל מיני תופעות שהרבה כמוני וכמוך אכן עוברים בחיי יום יום, רק לא מודעים לעניין החרדות,או התקפי חרדה, אני לא הלאה אותך בסטטוס על חיי, מה שאני יכולה לומר שזה פתאום מופיע,וברד"כ זה מתפרץ זה ממתחים וכו.., לוודוקא מסיבות חולי,דכאוןן כל אחד מקבל את זה אחרת. לעניין יש תרופה לזה,ואין צורך להילחץ מפסיכאיטר הוא סה"כ נותן מרשם לכדורים שאפרי לקחת אוצם חצי שנה וזה נעלם,לדעתי פסיכולוג לא עוזר לא מאמינה בזה אישית, אף אחד לא יודע איזו הרגשה נוראית היא חרדה,לא ניתן לתאר במילים, זה חולי לא מוסבר שרק מי שעובר זאת מבין,ובהחלט פוגע באיכות החיים, הצעתי לך, אל תתבייש להודות ולדבר על זה ולקבל טיפול אפילו תרופתי לתק' קצרה,כיום זוהי תופעה נפוצה ביותר בקרב בני אדם, ואין ממה לפחד ולהילחץ, אם לומר לך שזה עובר לגמריי, לא תמיד זה הכל תלוי בנו,במחשבוץ שלנו באופטימיות, ולומדיפ להתמודד עם זה בבוא הזמן ,זה הופך להיות חלק ממנת חייך, וזה שב לעיתים בתק' של לחץ, משבר,דאגות.

מאחלת לך רפואת הגוף והנפש,יישוה הדעת, וברגע שזה קורה לך, פשוט תנשום עמוק, לא מתים מזה האמן לי מניסיוני, רק מתחזקים ולומדים להעריך יותר את החיים ולדעת להתמודד עם משברים,לדעתי רוב האנשים סובלים מכך,ואלה שלא בורכו או שלא....

כל טוב לך, ובשורות טובות :-))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על העידוד.זה בהחלט עזר!

אלמוני
    31/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלמוני

ד''ר חיים היילפרין
    31/08/2009

כן, מדובר בהתקפי חרדה. ניתן בהחלט להתמודד עמם - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. וכן, זה עובר - בטיפול הולם אפשר "לצאת מזה" בתוך מספר פגישות. (כפי שכתבתי לאחרונה, רופא המשפחה אינו הכתובת המועדפת לטיפול בהתקפי חרדה, כפי שטיפול תרופתי אינו האופציה המועדפת לטיפול בחרדה - הטיפול התרופתי מקל על הסמפטומים אך אינו מטפל בשורש הבעיה, בשינוי המתבקש בדפוסי החשיבה, הרגש וההתנהגות או בנסיבות האובייקטיביות. ברוב המקרים, כאמור, הטיפול השיחתי מצליח ללא צורך בטיפול תרופתי, אם כי הפסיכולוג עשוי להמליץ על טיפול תרופתי במקביל (וגם במקרה זה הכתובת לקבלת התרופות היא פסיכיאטר המומחה בתחום, לא רופא המשפחה). אתה יכול לגשת למטפל קופ"ח בהנחה או למטפל פרטי - רק וודא שהם מומחים לטיפול בחרדה בגישה הנ"ל. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאלמוני

ד''ר אודי אורן
    02/09/2009

שלום רב,
    בבטחון רב אני יכול להגיד שמדובר בהתקפי חרדה.
    מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
    יש סיכוי מצויין שההתקפים יעברו בעקבות הטיפול.
    מידע נוסף קיים באינטרנט. העצות שנתנה רווית על בסיס נסיונה בהחלט תקפות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו