מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב.בילי30/08/2009
רציתי בבקשה את עזרתכם בנושא.
קצת באריכות אבל דיי ממצה.
אני בת 21 ובאה מרקע חיים של אלימות במשפחה והשפלות ודיכוי העצמאות והחופשיות שבי, רוב השנים הדחקתי את זה עד שלפני חצי שנה ויותר אפילו התחילו לקרות מקרים דומים שוב במשפחה שלי שגרמו לי להרגיש שאני מתפוצצת מהצפות של רגשות מודחקים. הרגשתי שאני ממש מתחילה לאבד את השפיות. בעקבות כל זה ואחרי שיכנועים רבים (כי אף פעם לא חשבתי שמגיעה לי עזרה) התחלתי להיות מטופלת בבריאות הנפש במקום מגוריי.
העניין הוא כזה, חבר שלי בן 29 שעבר את כל אותם דברים שאני עברתי ואף יותר ובמידה חמורה יותר, הוא מתמודד עם חרדות יומיומיות וממש נמנע מלעשות דברים מהחרדות האלה (כמו למשל לצאת מהבית יותר מדיי או להגיע למקומות שיש בהם אנשים). זה כל כך תוקף אותו שהוא סובל אפילו מחרדות כל תחילת שבוע אחרי שבת שהוא צריך להגיע לעבודה הוא חרד נורא.
עם כל מה שקורה לו אני נורא מפחדת עליו. קודם כל אני יודעת מה זה שאין שקט שהמוח מתפוצץ ושהלב לא נרגע, אבל אני כמעט ולא נותנת לזה למנוע ממני דברים ביום יום מה שהוא כן.
ועם כל מה שקרה לי בתקופה האחרונה שחוויתי שוב אלימות קשה מצד המשפחה והוא לא יכל לעזור לי כי הם גם היו נגדו ואני לא רציתי שיתערב כדי שלא יגישו נגדו תלונה, הוא לקח את זה נורא קשה.
אני מרגישה ממש חסרת אונים כי אני יודעת שהוא אוכל את עצמו יום יום ולילה לילה (הוא חורק שיניים קבוע) ואני לא מצליחה לשכנע אותו לקבל טיפול נפשי, הוא תמיד אומר שהוא יכול לעזור לעצמו והוא נורא חכם ונורא חזק אבל לדעתי זה קצת חזק ממנו.
האם אתם יכולים לייעץ לי בבקשה אולי איך לעזור לו ואיזה טיפול לדעתכם הוא יצטרך ומה מידת החשיבות לכך?..
אודה לכם מאוד.
בילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבילי
ד''ר חיים היילפרין31/08/2009אני ממליץ מאד לשניכם (יחד או לחוד) לעבור טיפול צמיחתי אצל פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. קשה מאד להביא לטיפול אדם המתנגד לכך - לעיתים עלינו להטיל את כל כובד משקלנו, עד כדי התניית עצם המשך היחסים בפניה לטיפול (יחסים אלימים הם דוגמא קלאסית לכך). בשורה התחתונה, מגיעה לשניכם איכות חיים שונה לחלוטין, ואיני רואה באופן מעשי דרך טובה יותר מטיפול הולם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)