חרדת רופאים לילדה בת שנתיים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת רופאים לילדה בת שנתיים
    יסמין
    01/09/2009

שלום, בתי בת השנתיים היתה באשפוז של כשבוע בגיל 8 חודשים בערך, במהלכו חוותה דקירות רבות מדי יום בעקבות ורידים קטנים (בדיקות דם, עירויים, מתן אנטיביוטיקה דרך הוריד). חלק גדול מן הדקירות ניתן לה כשהיא מתנגדת ומוחזקת בכוח על ידי הצוות ועל ידי (אמא שלה). כמו כן עברה הליך ניתוחי במצב טשטוש בלבד.
    מאז הילדה חרדה מרופאים (דבר שלא היה לפני כן), דבר שלא מאפשר כמעט בדיקה שלה באופן רגיל (ללא הפעלת כוח או הרדמה).
    אני מתנגדת מאוד להפעלת כוח - מכיוון שאני חוששת שזה יחמיר את מצב החרדה, רציתי לדעת האם יש דרך להפיג חרדה זו מרופאים ובדיקות.

נ"ב - אני ממש לא חרדתית מרופאים - ההיפך, ואני זו שמלווה את הילדה לרוב הבדיקות/טיפולים.
    אבל ראוי לציין שאני כן מוטרדת מאוד מהחרדה של הילדה (ויכול להיות שמשדרת לה את זה).

תודה רבה.
    יסמין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה ליסמין

ד''ר אודי אורן
    02/09/2009

ליסמין שלום,
    ביתך חוותה ארועים שהיו עלולים לגרום לרתיעה מרופאים אצל הרבה ילדים (ומבוגרים).
    טיפול EMDR מתמחה בעזרה לאנשים וילדים שחוו חויות קשות שממשיכות להשפיע עליהם.
    מזכירת עמותת EMDR ישראל תוכל לעזור לך למצוא מטפלת באזור מגורייך.
    בברכה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו