מחשבות חרדתיות משפיעות על תפקוד יום

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• מחשבות חרדתיות משפיעות על תפקוד יום
    ספיר
    08/09/2009

או קיי..אני בת 20. מגיל קטן יש לי כל תקופה מסוימת בחיים חרדה שדבקה בנושא מסוים.
    בין אם זה חרדת מבחנים כשהייתי קטנה. חרדה שיקרה משהו רע למשפחתי בתקופת מלחמת לבנון השנייה.
    ברור לי שזה סימפטום של משהו.לאחר שנים רבות של טיפולים פסיכולוגיים המסקנה הרווחת
    היא- אמא שלי שהייתה בדיכאון כשאחי הקטן נולד לפני 13 שנים וסבלה מ-o.c.d
    כתוצאה מכך רמת הרגישות שלי עלתה, ונהייתי ילדה שסובלת מחרדות ומחשבות טורדניות שמשליכות בצורה חמורה על התפקוד היומ-יומי שלי.
    זה לא הגיע לנקודת שבירה. עד החצי שנה האחרונה.
    משקל- זה דבר מאוד חשוב עבורי. בעבר הייתה לי תקופה בה משקלי היה נמוך ביותר, אך בשנים האחרונות העליתי מעט והגעתי למצב מאוזן.(תקין מבחינה רפואית, לא ע"ס חוות דעתי בלבד)
    מה שקרה לפני חצי שנה התחלתי להשתמש בגלולות. העליתי במשקל בעקבות רעב בלתי נפסק. ישירות הפסקתי עם הגלולות אך, מאז התפתחה לי חרדת רעב!..הפסקתי עם הגלולות.
    כל המקרא שלי בראש בנוגע ל-רעבה - לא רעבה התבלבל לגמרי והתחילו לי בעיות בלילות.
    כל לילה לוקח לי כמה שעות להירדם. קיימת חרדה שאם אני לא אהיה שבעה אני לא אצליח להירדם.
    כשבמודע ברור לי שאני לא רעבה. הגעתי לרמות עייפות מטורפות ועדיין החרדה משתלטת עליי.
    ולא נותנת לי להירדם עד שלא אשבע. בנוסף הדבר מדכא אותי שכן ירידה במשקל לא יכולה להתקיים במצב של חרדה כזו.
    יש סימפטומים של o.c.d ודיכאון, אני מרגישה שזה חי אותי. במקום שאני אחיה את החיים ואתמודד עם זה. יש שליטה אחרת שאני לא מודעת אליה שמתוכנתת כל לילה למצב של-שובע.
    סוג של התנייה בראש. עד שלא תשבעי- לא תרדמי.
    לאיזה תרופות עליי לפנות בדיוק??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לספיר

ד''ר אודי אורן
    08/09/2009

לספיר שלום,
    לצורך קבלת תרופות עלייך לפנות לאבחון אצל פסיכיאטר בקופת חולים, תחנת בר"הנ, או באופן פרטי.
    אני ממליץ כי תשקלי פניה לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל התנהגותי - קוגניטיבי או מטפל EMDR. אני מתקשה להאמין שטיפול תרופתי בלבד יפתור את כל הבעיות.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו