מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת, אשמח לתגובותמיואשת13/09/2009
שלום דוקטור,
אני סטודנטית בת 24, לפני שנתניים התחלתי לסבול מהתקפי חרדה בעקבות מוות של אדם קרוב. הרגשתי ש"איבדתי את עצמי", את החיות שלי ואת שמחת החיים
התחלתי טיפול פסיכולוגי שעזר אך בפירוש לא חזרתי לעצמי לגמרי. אני לא יוצאת כמו פעם מהבית , הרבה פחות מטיילת ובכלל-כל נסיעה מחוץ "לתחום" מלווה בפחדים וחששות.
לפני כחודש בהמלצת הפסיכולוגית שלי התחלתי לקחת כדור ציפרלקס ביום, הכדור הגביר מאוד את תחושת החרדה אצלי ואני מרגישה מדוכאת , אין לי כח לעשות כלום פיזית, ממש חולשה נוראית ברוב שעות היום. אני נרדמת כל הזמן מתקשה ללמוד ומרגישה בעיקר חוסר חשק כללי. לאחרונה בכל פעם שאני יוצאת מהבית אני מרגיש בחוסר פוקוס ובסחרחורות..ובאופן כללי רק החמרה במצב ולא שיפור
אני מיואשת לגמרי מכל העניין הזה. הייתי בחורה אנרגטית ומלאה שמחת חיים, פעילה ונמרצת ואין דבר שאני רוצה יותר מלחזור לעצמי..
אשמח לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אודי אורן13/09/2009שלום רב,
אני ממליץ לך לפנות לרופא שנתן לך את המרשם ולספר לו על תגובתך לתרופה.
לא פעם קיימת תגובה בעייתית בתחילת התקופה בה נוטלים את התרופה, אך אני מתרשם שתקופה זו כבר היתה צריכה להסתיים. בהחלט יכול להיות שתרופה אחרת יכולה לעזור.
אני ממליץ לך להתייעץ עם הפסיכולוג/ית שלך לגבי האפשרות שתפני לטיפול ממוקד בטראומה שחוית, ושבעקבותיה התפתחה הפרעת החרדה. טיפול EMDR נחשב לאחד הטיפולים היותר יעילים לבעיות מסוג זה. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי נחשב ליעיל מאד בהתמודדות עם בעיות חרדה.
אני מבין את תחושת התסכול שלך. חשוב שתדעי שמתוך מה שכתבת איני רואה סיבה מדוע לא תתגברי על הבעיה תוך פרק זמן לא ארוך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)