מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממה אני סובל??דינו19/09/2009
שלום רב,
אני פונה בעיקר כדי להבין מה בדיוק הבעיה שלי. אין לי ספק שיש לי בעיה אבל אני לא כל כך יודע להגדיר אותה מעבר לאיך שאני מרגיש.
אז ככה..
לכל בן אדם יש בעיות ודברים שהוא מתמודד איתם אבל אני כבר כמה שנים מרגיש שהדברים שאני נלחם בהם, לא עוזבים אותי, אני לא מוצא להם פתרון והם מאוד מאוד מטרידים אותי.
הבעיות הן בעיקר שאני מרגיש לא בנוח לפעמים, אפילו עם החברים הקרובים שלי, יש פעמים שאני שם לב יותר מדי למבטים וקשה לי להסתכל בעיניים ואני צריך להזיז את המבט וזה מוזר, פעמים אחרות אני כל הזמן חושב על איך אנשים רואים אותי, איך אני מזיז את הידיים ומחשבות של "למה אני בכלל חושב על הדברים האלה, למי אכפת?". פעמים אחרות אני חושב שצוחקים עליי ולא איתי.
אני מרגיש שהדברים האלה מרחיקים אותי מאנשים למרות שאלה חברים טובים ואני מרגיש ששמים לב לזה וזה פשוט מפריע לי שאני לא יכול להיות טבעי.
חשוב לי לציין אחרי שבערך כתבתי את כל מה שאני זוכר שמפריע לי את הרקע שלי פחות או יותר..
אני מודע לחסרונות וליתרונות שלי פחות או יותר. אין לי בעיה של מראה, אני מאוד עצמאי, אני עושה הרבה צחוקים, היו לי הצלחות בבי"ס ובצבא ופעמים שהוכחתי לעצמי שאני מסוגל להמון, הייתי בחו"ל לתקופות ארוכות ואני לא מפחד להיות לבד והיו לי חברות לתקופות קצרות וארוכות.
אני לא יודע בדיוק מה יש לי אבל יכול להיות שזו איזו חרדה חברתית. מאוד מפריע לי שאני נפגש עם חבר ואני מרגיש לא נוח, מוזר כזה.. למה זה קורה? זה חבר טוב שלי!
אני לא יודע ממה זה נובע אבל העלתי השערות כמו חוסר בטחון, בעיות קשב וריכוז, לחץ, חוסר שקט, חושב יותר מדי..
אולי אתה תוכל לעזור לי!
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדינו
ד''ר אודי אורן19/09/2009לדינו שלום,
קשה לי לדעת בדיוק מה הבעיה.
ההשערה שלי היא שהיא קשורה בבטחון עצמי ובתפיסה עצמית.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול אצל מטפל EMDR. שיטה זו מאפשרת לבדוק את המקורות של קשיים מהסוג שאתה מפרט ולשנות את השפעתם. טיפול קוגניטיבי התנהגותי גם הוא עשוי לעזור במצבים שאתה מפרט.
בהצלחה ושנה טובה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, תוכל אולי לפרט קצת יותר
תגובה19/09/2009התשובה שלך עזרה לי ואני אלך לבדוק את זה
אני אשמח אם תגיב לכל הבעיות שרשמתי ותגיד לי מתי מרגישים אותם ולאיזו בעיה אתה חושב שזה שייך.
לגבי הבטחון העצמי, אני לא יודע מה לחשוב כי מצד אחד יש לי הרבה בטחון בעצמי. הוכחתי לעצמי הרבה פעמים למה אני מסוגל בתחומים של ספורט צבא לימודים ועוד.. אבל מצד שני אני הרבה פעמים חושב שצוחקים עלי או שאין לי בטחון בתקשורת עם אנשים וזה באמת אולי מצביע על בעיות בכיוון הזה.
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)