התקפי חרדה וטיפול תרופתי

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה וטיפול תרופתי
    אלמוני
    02/10/2009

שלום רב!
    אני בחור בן 32, בריא בד"כ ולאחרונה הובחנתי כמי שיש לו התקפי חרדה, וליתר דיוק, הפרעות פאניקה. אני נוטל כדור מסוג ציפרלקס 10 מ"ג פעם ביום. הפסיכיאטר המטפל אמר שלעת עתה ניתן להסתפק בתרופות, למרות שהוא המליץ, בין השאר, גם על טיפול בשיטה ההתנהגותית-קוגניטיבית. אך כאמור, לעת עתה, אני מסתפק בנטילת התרופה בלבד מזה חודש ימים. עליי להודות, כי היום ההתקפים מגיעים בתדירות ובעוצמה נמוכות בהרבה ביחס לתקופה שלפני נטילת הציפרלקס. עם זאת, לאחרונה, לאחר כמה ימים של תחושות נורמאליות לחלוטין והתנהלות די רגילה, חזרו לי תחושות של מעין מועקה או כובד (משקולת) מתחת לחזה בצד שמאל וגם בצד מתחת לבית השחי, לצד קושי מסוים בנשימה (לא מדובר בנשימות מהירות של חולה אסטמה אלא תחושה שחסר אוויר ולא מלוא האוויר נכנס לריאות). זה קורה במהלך הימים האחרונים לסירוגין (כלומר, בא והולך). הפסיכיאטר אמר שזה יחלוף ושאמשיך ליטול את התרופה כרגיל מבלי להעלות מינון או משהו כזה.
    שאלותיי הן:
    1)מהי תרופת הציפרלקס? כיצד היא פועלת ואיך היא מועילה? אחרי כמה זמן היא מוכיחה יעילות מקסימאלית? האם ניתן לשתות אלכוהול בעת נטילת התרופה (מדי פעם, כוסית פה או שם ולא בכמויות גדולות)?
    2)האם תחושותיי אחרי חודש (משקולת בצד שמאל מתחת לחזה ובצד שמאל מתחת לבית השחי מלווה בקושי מסוים לנשום) של נטילת תרופות הן נורמאליות וזה אכן יעבור?
    3)האם כדאי לגשת לטיפול פסיכולוגי בשיטה ההתנהגותית-קוגניטיבית ומה היתרון בכך לעומת הסתפקות בנטילת התרופה בלבד?
    בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה וטיפול תרופתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאלמוני

ד''ר חיים היילפרין
    02/10/2009

תשובות: 1) סיפרלקס הוא נוגד חרדה מסוג SSRI - מעכב סלקטיבי של ספיגת סרוטונין. רמה נמוכה של סרוטונין בסינפסות מסויימות נחווה כחרדה (או דיכאון) והסיפרלקס מעלה את רמת הסרוטונין ומשכך את החרדה. התרופה מגיעה ליעילות קלינית לאחר כשלושה שבועות. לא מומלץ לשתות אלכוהול בעת נטילת התרופה אם כי "כוסית אחת פה ושם" כמעט ולא תשנה דבר.
    2. כן, תחושותיך "נורמאליות" - בקשת רחבה מאד של תגובות נורמאליות - ורוב הסיכויים שהן תעבורנה אם תתחיל לטפל בבעיה כמו שצריך (ראה תשובה 3).
    3. לא רק שכדאי לך לגשת לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, אלא שבניגוד לעמדת הפסיכיאטר, הטיפול התרופתי אינו ההתערבות המועדפת לטיפול בחרדה - התרופות מקלות על הסמפטומים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה, בשינוי המתבקש בדפוסי החשיבה, הרגש וההתנהגות או בנסיבות האובייקטיביות. וברוב המקרים הטיפול הפסיכולוגי - שהוא תהליך צמיחתי מטבעו שהשלכותיו מיטיבות הרבה מעבר להכחדת החרדה - מצליח ללא צורך בטיפול תרופתי, על השפעות הלואי שלו (אם כי הפסיכולוג עשוי להמליץ על טיפול תרופתי במקביל). בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו