התייעצות דחופה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התייעצות דחופה
    רעות
    04/10/2009

שלום
    לפני מספר שנים עברתי ת"ד ונפצעתי פגיעות יבשות. מאז אני לא נוהגת בכביש מהיר, מפחדת מכל דבר שקשור באיבוד שליטה ונסיעה למקומות מרוחקים. זה כולל טיסות, נסיעה בתחבורה ציבורית למקומות מרוחקים וכו'. בנוסף אני כל הזמן לחוצה, לפעמים דופק מהיר, הכתפיים תפוסות וחושבת שיש לי כל הזמן משהו בריאותי- חרדת בריאות שכנראה זאת אחת הסיבות שאני מפחדת לאבד שליטה...
    אני כיום בת 26. ניסיתי בעבר פגישה אצל פסיכולוגית להתגבר על הנהיגה ועוד שיטות אחרות אך ללא הצלחה.
    רציתי לברר האם כדאי להמשיך ולנסות שוב טיפול פסיכולוגי על כל החרדות או שימוש בתרופה?
    אני מפחדת להתחיל להשתמש בתרופות-אולי מתוך סטיגמה או תופעות לוואי שיהיו
    אשמח לחוו"ד

תודה ויום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרעות

ד''ר חיים היילפרין
    05/10/2009

הטיפול המומלץ במצבך הוא טיפול ייעודי בחרדה (ובדפוס ההימנעות) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. לאחר שתתחילי בטיפול, התייעצי עם הפסיכולוג האם יש צורך לשלב גם טיפול תרופתי ודברי איתו על השגותייך. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו..

רעות
    05/10/2009

הייתי תחילה אצל פסיכולוג כמה טיפולים על חרדת הנהיגה ועזבתי.
    אח"כ ניסיתי טיפול מסוג זה אצל עוד אחד שמתמחה בזה באופן פרטי ולא עזר לי-רק הסביר לי את הלחץ שלי ואיך להפחיתו. בפעם השלישית ניסיתי מורה נהיגה שמתמחה בחרדת נהיגה ואיתו דווקא התחלתי לנהוג קצת.הבעיה שהוא פרטי ולא יכולה לעמוד בזה..

הבעיה שלי שעדיין לא נוהגת לבד למקומות מרוחקים, וקשה לי גם עם נסיעה ציבורית וטיסות-כל מה שקשור לאיבוד "שליטה"... השאלה אם כדאי בכל זאת לנסות תרופות-אם הם באמת הפעם יעלימו לי את החרדות שלי? ומה הסיכון/תופעות לוואי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרעות

ד''ר חיים היילפרין
    06/10/2009

טיפול תרופתי (מסוג נוגד חרדה ארוך טווח, כמו סיפרלקס או לוסטרל) אכן יקל עליך ויעזור לך למקסם את התקדמותך נגד דפוס ההימנעות, אך אני עדיין ממליץ לך לעשות כן במסגרת טיפול פסיכולוגי מהסוג שצוין לעיל ולא כטיפול העומד בפני עצמו. ישנן תופעות הלוואי, והן שונות מעט מתרופה לתרופה ומפורטות בהרחבה בדפי אינטרנט; עבור מרבית המטופלים השיפור המורגש עולה על אי הנוחות שבתופעות הלוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה..

רעות
    06/10/2009

אוקיי..תודה רבה

נראה לך שזה באמת יעזור לי לפתור את החרדה הכללית שלי וההימנעות? שלא ארגיש את הלחץ הזה..?

יש לך פסיכולוג/ית באזור נתניה מקופ"ח מכבי שאתה יכול להמליץ לי שמתמחה בסוג כזה?
    אני צריכה פסיכולוג שמתמחה ספציפית בטיפול קוגנטיבי והוא ישלב לי טיפול תרופתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעות

ד''ר חיים היילפרין
    07/10/2009

כן. לצערי איני מכיר פסיכולוג CBT באזור נתניה העובד בקופ"ח מכב"י - נסי לברר דרך הקופה או הרחיבי את החיפוש מחוץ לקופה ולנתניה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו