מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד לפני טיסה - אלפרוקס ?אנונימי10/10/2009
שלום רב
אני לקראת טיסה ארוכה (12 שעות) ודיי חושש מהטיסה עצמה (סוג של קלסטרופוביה, לחץ , חוסר אויר וכו').
לעיתים אני נמצא במצב של סוג של פאניקה או לחץ (בעיקר במצבים בהם אני מרגיש לא בשליטה במצב (המראה / נחיתה אלה חלק ממצבים אלה).
בשנה האחרונה חלה התגברות במצבים בהם אני מרגיש לחוץ..
לקראת הטיסה קיבלתי המלצה מחבר לקחת כדור אלפרוקס 0.5 מ"ג למהלך הטיסה בלבד.
האם כדור זה יעיל למצבים כאלה ? כמה זמן לפני הטיסה או במהלכה עלי לקחת את הכדור ?
אשמח לתשובה ..
תודה,
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אודי אורן10/10/2009שלום רב,
אלפורקס יכול לעזור במצב כזה.
אני ממליץ לך לקחת אותו לפחות פעם אחת לפני הטיסה כדי לראות מה תגובתך לכדור.
דבר עם הרופא שייתן לך את התרופה על התזמון ללקיחתה.
טיפול ב- EMDR או בגישה קוגניטיבית התנהגותית יכול לעזור תוך פרק זמן קצר בהתמודדות עם חרדת טיסה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיסה בעוד 3 ימים
אנונימי11/10/2009שלום רב ד"ר ותודה על התגובה.
הטיסה היא בעוד 3 ימים.
החשש שלי הוא שלאחר נטילת התרופה לא מומלץ לנהוג והיא עלולה לגרום לחוסר ריכוז ביום שאחרי.
בחו"ל זה פחות מפריע לי (שוכב לי על החוף) אבל בארץ אני עובד ביום יום ובסידורים אחרונים לפני הטיסה.
תוכל לומר לי מתי עלי לקחת את התרופה (כאמור לא קיבלתי אותה מרופא אלא מחבר שהמליץ בחום - גם אם זה לשימוש חד פעמי) ?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאנונימי
ד''ר חיים היילפרין12/10/2009אלפרוקס מתחיל להשפיע לאחר כחצי שעה. לאור משך הטיסה, כדאי לך לשאת אותו איתך ולקחת אותו רק אם וכאשר תרגיש שאתה באמת זקוק לו במהלך הטיסה. בעקרון יש לקחת תרופות מסוג זה רק בהמלצת רופא ובאמצעות מרשם ואין לקחת תרופות בהמלצת חבר (חמה ככל שתהיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה (תודה מראש)
אנונימי13/10/2009שלום רב ד"ר
תודה רבה על התגובות הזריזות והסבלניות..
ציינת שבגלל משך הטיסה כדאי שהכדור יהיה בהישג יד ואצרוך אותו לפי הצורך...
במקור חשבתי ליטול את הכדור (0.5 מ"ג) כחצי שעה לפני העליה למטוס על מנת להתחיל את הטיסה ברוגע (ההמראה והעובדה שצריך לשבת חגורים במטוס ללא יכולת לנוע היא אשר גורמת לי חרדה)..
האם ישנה מניעה לקחת את הכדור כפי שציינתי ?
לאיזה משך זמן הכדור פעיל (מבחינת שעות) ?
במידה ולאחר לקיחת הכדור אחוש במהלך הטיסה חרדה נוספת - מה הפרשי השעות בהם אוכל לקחת כדור נוסף לאחר נטילת הכדור הראשון?
אני מבין את המלצתך בנוגע להתייעצות עם רופא, אך לצערי נזכרתי מאוחר מידי וכשאחזור אטפל בנושא בצורה מקצועית ומתאימה יותר..
אנא נסה להבין ולסייע לי עד כמה שניתן ...
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאנונימי
ד''ר חיים היילפרין14/10/2009אתה יכול לקחת את הכדור חצי שעה לפני העליה למטוס. הכדור ישפיע עליך משך כל הטיסה ויותר (עד 18 שעות). ניתן לקחת כדור נוסף בכל זמן, בעקרון, אך מובן שכדאי לך להמתין להשפעת הראשון ולקחת את השני מספר שעות מאוחר יותר רק אם מצבך באמת בלתי נסבל. וכשתחזור לארץ, עשה לעצמך טובה, עזוב את הכדורים וגש לטפל בחרדת הטיסה (ובכלל) כמו שצריך, אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
אנונימי14/10/2009תודה רבה ד"ר.. אכן שאחזור לארץ אטפל בכל מה שדורש טיפול למען איכות חיים טובה יותר..
מעריך מאד את הסבלנות ואת התשובות המהירות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה אמיתי לחרדות ופחדים
אירנה רוזן11/10/2009*** המודעות נערכו - מדובר בפורום מומחים (הקוראים שואלים, המומחים עונים) ולא במה לדעות אזוטריות שיש בהם משום הטעיה של הציבור ופרסומת לגוף מסחרי ***
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)