מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מעיוורוןערן16/10/2009
שלום.
שמי ערן, אני בשנות השלושים לחיי. אני סובל מאוד מפחד מעיוורון, מזה קרוב ל- 13 שנה.
הבעיה התחילה כשהייתי חייל בצבא. קיבלתי טיפות עיניים שאסור היה לי להשתמש בהן בגלל
רגישות שיש לי לאחד מהרכיבים (סולפאציד) המצוי בתרופה .
הפחד מעיוורון מגביל אותי מאוד בחיי והופך את חיי לבלתי נסבלים.
כיצד הפחד בא לידי ביטוי?
כידוע, הטכנולוגיה התפתחה מאוד, במיוחד בשנים האחרונות, וטכנולוגיית הלייזר נכנסה לשימוש נרחב בחיינו. כידוע, ניתן למצוא את הלייזרים כמעט בכל מקום (סורקי לייזר בחנויות, מדפסות לייזר, סמני לייזר, עכבר לייזר, מד מהירות לייזר משטרתי ועוד....)
ידוע לי ממידע שקראתי באינטרנט שלייזרים עלולים לגרום לכוייות ברשתית, ולהביא לנזק בלתי הפיך לראיה.
כאשר אני נתקל במוצר שמכיל לייזר אני נתקף בבהלה היסטרית. הפחד שלי החריף גם מכיוון שרוב המוצרים משתמשים בלייזרים באורך גל בלתי-נראה שהעין האנושית אינה מסוגלת להבחין בה.
ככל שהשימוש במוצרי לייזר הלך והתרחב מצאתי את עולמי נהיה "צר יותר".
ישנם שני מוצרים שהם פסגת הפחד שלי:
1. סורקי ברקוד לייזר, ידניים ושולחניים, שנמצאים בשימושים נרחבים בחנויות.
2. מכשיר שנקרא טוטל סטיישן (מכשיר המשמש מודדים על ידי שליחת קרן לייזר בלתי נראית לעבר מטרה וחישוב המרחק אליה).
כתוצאה מפחדיי אני נמנע מלהיכנס לחנויות ומשתדל לצאת מהבית רק בשעות הערב המאוחרות בהן המודדים אינם עובדים.
הפחד הזה הורס את כל חיי והשתלט עליי לחלוטין.
אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות? האם יש תקווה? האם ניתן למצוא עזרה?
מה עושים?
אשמח לתשובה, אני בבעיה גדולה מאוד.
ערן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לערן
ד''ר חיים היילפרין18/10/2009וודאי שיש תקווה וחבל שאתה סובל כל כך הרבה שנים מבלי לפנות לטיפול... הטיפול המומלץ בפוביה כמו שלך ובחרדה בכלל הוא טיפול פסיכולוגי (לעיתים בשילוב עם טיפול תרופתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)