האם זה נחשב כמחשבות טורדניות ?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם זה נחשב כמחשבות טורדניות ?
    ליזי
    22/10/2009

אני בת 28 אמא לשני בנים מקסימים ( 4 וחצי ו שנה וחצי ) לפני כחצי שנה הייתי בלחץ בעבודה ובאותה התקופה נגנב לי האוטו לאחר כשבוע הרגשתי לחצים בחזה ובעקבות זה קיבלתי כעבור כשבוע נוסף התקף חרדה ופונתי לבית חולים שם לא נתנו לי שום טיפול ונשלחתי הביתה והדבר הוביל אותי לאט לאט למצב של דיכאון שהתבטא באי יציאה מהבית וחשש להיכנס לקניונים התחלתי לחשוב שאצא מדעתי ושאני עלולה לגרום נזק לעצמי או לסביבה ( מחשבה מש לא הגיונית ) אך בכל פעם חשבתי על זה ונכנסתי לחרדה איומה שבא לידי ביטוי בלחץ בחזה הקאות שילשוליםוגל חום נוראי בכל הגוף ניגשתי לרופא המשפחה שרשם לי מיד ציפרלקס 10 מ"ג פעם ביום וניטלין חצי כדור בוקר חצי כדור צהריים וכדור בלילה והאמת שזה ממש עזר לי והרגשתי נהדר חזרתי לעצמי התחלתי לצאת וכמובן לשמוח ולחייך וירדתי ליטול רק חצי כדור ניטלין בבוקר וציפרלקס בבוקר אבל מאז יש לי ימים בהם קופצות לי מחשבות פתאום על מוות ועל אנשים שהתאבדו והדבר מכניס אותי לחרדה איומה וכל התסמינים מופעים שוב, השבר מופיע במיוחד אם אני שומעת על מישהו שמת או יתאבד בחדשות או על אמא שהזיקה לילדים שלה ואני ממש בלחץ יומי וחרדה כל היום, כאשר אני מעסיקה את עצמי הכל נעלם כלא היה ואני חשה נהדר אבל אם פחד מסוים שמא המחשבה תשוב בנוסף אני לא ישנה טוב בזמן האחרון, האם זה נחשב מחשבות טורדניות? רציתי רק לציין שאני מנסה לדבר הרבה בטלפון על מנת לדחות את המחשבות והדבר עוזר אבל זה קצת לא הגיוני האם הטיפול שקיבלתי אמור לעזור למצבי או שמא לפנות לעזרה אחרת אני מרגישה שזה משתלט לי על אורך החיים התקין ומשרה בי פחד איום.
    תודה רבה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לליזי

ד''ר אודי אורן
    22/10/2009

לליזי שלום,
    הטיפול שקיבלת אמור היה לעזור והוא אמנם עזר. הפחתת המינון מסבירה את חזרת הסימפטומים.
    בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR ו/או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי כדי לטפל בשורש הבעיה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך והאם יש לך המלצה על

ליזי
    22/10/2009

פסיכולוג /ית המטפל/ת בשיטה זו מאזור חיפה והקריות? והאם אפשרי לעלות את מינון הניטלין בחזרה כמו שניתן בתחילה חצי חצי ושלם בלילה על דעת עצמי ? והאם זה ממכר ?
    ושוב תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליזי

ד''ר אודי אורן
    23/10/2009

שלום ליזי,
    הכנסי לאתר של עמותת EMDR הישראלית או של איטה.
    אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא שרשם את התרופות.
    שבת שלום,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו