חרדות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות
    עידו
    25/10/2009

שלום, הבעייה שלי היא כזו:
    אני בן 34 וחברתי בת 29. אנחנו כבר ביחד שנה וחודש וגרים כבר 8 חודשים.
    הקשר בינינו רציני טוב וחזק למרות שהיו עליות וירידות אך סה"כ קשר שמתפתח.
    חברתי, אופטימית וחייכנית בדר"כ,תומכת ודואגת ויש בינינו אהבה ומשיכה ואנו חושבים להתמסד בעתיד.
    חברתי היא מרקע משפחתי די קשה: היא גרושה ללא ילדים, הוריה התגרשו בגירושים מכוערים ודודים שלה תובעים את חברתי על הירושה. למרות שאני לא מעורב בכך אישית הדבר משפיע עליי לא טוב נפשית ויחד עם זאת אני תומך בה.
    במהלך הקשר היו לי 3 פעמים הפרעות חרדה קשות שנבעו מטון כועס בזמן ריב ואפילו רק ממבט כועס. למרות שהתפייסנו אחר כך. נכנסתי להתקפי חרדה קשים : כאבים מטורפים בחזה , תחושה כאילו של התקף לב, נשימות קצרות וכו'. כשאני בזמן התקף עולות לי מחשבות על פרידה כיציאה מהלחץ אבל אח"כ ההיגיון מחזיר אותי למציאות וכיוון שאני אוהב אותה אני עובר הלאה. הבעייה שהתקף חרדה יכול להימשך אצלי גם שבוע. אני מטופל אצל פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי שחושף אצלי את הפחד כדי שאוכל להתמודד איתו אבל זה מכניס אותי לעוד יותר לחץ. מה לעשות? האם אצטרך לקחת כדורים כל חיי? אשמח לתשובה, עידו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לעידו

ד''ר אודי אורן
    25/10/2009

לעידו שלום,
    ברור שיש לך רגישות גדולה למצבים של עימות. מצבים כאלו מביאים איתם תגובות חרדה קשות.
    הכיוון של טיפול התנהגותי קוגניטיבי הוא אחד הכיוונים המומלצים במצבים כאלו.
    דבר עם המטפל שלך על מה שקורה בטיפול. תחליט איתו על פרק זמן סביר שיתן הזדמנות לטיפול ואם אין תוצאות משביעות רצון, חפש מטפל/טיפול אחר.
    סוג הטיפול האחר שהייתי ממליץ לך הוא EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו