חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה
    ח.ב.
    25/10/2009

במשך 4 השנים האחרונות סבלתי מחולשות וסחרחורות על רקע לא מוסבר, הייתי אצל כל הרופאים ועשיתי את כל הבדיקות, אך לא מצאו שום דבר.
    לפני כחודשיים קיבלתי תפקיד חדש הכרוך בהמון לחץ והרבה עבודה, ומאז התחלתי להרגיש קוצר נשימה קושי בבליעה שהלך והחמיר לחרדות מטרידות. אני הולכת לעבודה אך זה כרוך בהמון סבל אני מרגישה שקשה לי לנשום, ידיים קרות והתכווצות של שרירים בפנים כמעין שיתוק.
    לפני חודשיים התחלתי טיפול פסיכולוגי בגישה הפסיכודינמית, עוד לפני שהחרדות הגיעו לרמה של הימנעות ( לצאת לעיר, לנהוג וכו'), כמו כן התחלתי טיפול טבעי המשלב לקיחת כדור גאבא, אומגה 3,סטביליום), יש שיפור אך נראה לי שהדרך ארוכה וקשה לי מאוד.
    אני מרגישה שהטיפול הפסיכולוגי עוד לא נותן את אותותיו, האם זה בכלל טיפול יעיל וכדאי להמשיכו? כמו כן האם כדאי להמשיך טיפול טבעי, שאכן מראה על שיפור אך עדיין זה לא חיים נורמלים? אני פוחדת שאם אקח טיפול תרופתי קונבנציונאלי זה יהיה לאורך זמן,( אולי אפילו שנים) ואני חושבת אולי להביא עוד ילד. אני בחורה צעירה, בת 38 וממש אובדת עצות אני מרגישה שפשוט אני לא יכולה להמשיך את חיי כך , מה לעשות?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לח.ב.

ד''ר אודי אורן
    25/10/2009

שלום רב,
    את סובלת מהפרעות חרדה שונות בעלות סימפטומים סומטיים שונים.
    אני לא יכול להגיד לך אם הטיפול הפסיכולוגי הפסיכודינמי יעיל והאם כדאי להמשיכו.
    אני כן יכול להגיד לך שטיפולי EMDR וטיפולים התנהגותיים קוגניטיביים הוכיחו את עצמם (במחקר ובשטח), ואני ממליץ עליהם בחום רב. יש סיכוי מצויין שתרגישי שיפור תוך פרק זמן קצר.
    שורה תחתונה: התחילי טיפול ממוקד בחרדה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו